Als je rookt terwijl je kleine kinderen erbij zijn, ben je dan wel voldoende geschikt als ouder?

Weet jij het antwoord?

/2500

Geschikt zijn als ouder ligt aan veel meer dingen. Maar het roken waar kinderen bij zijn dat vindt ik persoonlijk niet kunnen. Je dwingt je kinderen min of meer om giftige stoffen binnen te krijgen met alle gevolgen van dien.

Nee, geen ouder is voldoende geschikt, we maken allemaal fouten. Roken is niet gezond, maar een kind de hele dag alleen maar snoep geven is ook niet gezond. Het allerbelangrijkste is dat ouders hun kind in liefde opvoeden en als die liefde de boventoon voert ben je geschikt.

Ik ben zelf roker. Maar zal nooit roken waar kinderen zijn, zelfs niet in mijn eigen huis. Niet als ouder,niet als opa-oma, vraag er ook niet naar of het wel mag (b.v) ergens anders. Ik doe het gewoon niet.

Ik zou willen zeggen: Nee. Dat doe je niet. Toen ik nog rookte ging ik in de tuin staan als ik zo nodig een peuk moest opsteken. Dat doe je niet bij kinderen. Punt.

Inmiddels kan iedereen wel weten dat ook meeroken grote schade kan veroorzaken aan de gezondheid van de kinderen. Gewoon doorroken in een ruimte waar kinderen verblijven is schandalig, smoesjes dat je er niet in geloofd en dat het wel mee zal vallen, want mijn ouders hebben toch ook altijd gerookt en kijk eens hoe gezond ik ben, is achterhaald. Ondezoeken naar de gevolgen van meeroken, zijn schrikbaarwekkend, doe je het wel als ouder dan kies je voor je zelf en niet voor het kind! Ben je dan nog wel geschikt als ouder mag je zelf invullen.

Ik heb ruim 30 jaar stevig gerookt. Ik groeide op met rokende ouders.Mijn oudste zoon is ook gaan roken. Opeens kwam het besef, dat ik niet al rokend tegen mijn kind kan zeggen dat hij niet moet gaan roken omdat het slecht voor je is. Ik ben gestopt. Om nog enigzins het goede voorbeeld te geven. Ik verweet mijn ouders altijd als ze zeiden dat ik niet moest gaan roken " ja maar jullie doen het zelf ook", en mijn oudste gaf mij datzelfde argument toen hij op zijn 13e naar rook ruikend thuiskwam. Ik hoop dat mijn jongste nu ook mijn voorbeeld volgt, maar nu dan als niet roker.

Onzin, waarom wordt het bestaan van goed ouderschap getoetst aan iets dat roken heet, ik vind het hebben van kinderen pas een toetssteen van een geschikte ouder...

Ja, of je je kind tot een zelfstandige op kunt laten groeien bepaald of je een goede ouder bent. Er zijn veel ergere dingen die je kunt doen om ongeschikt te zijn als ouder dan roken. Als het kind de ouder kan bewegen om niet te roken getuigd van een kind dat in zelfstandigheid groeit.

Je bewijst dat je een stuk GESCHIKTER bent als ouder als je stopt met roken omdat je weet dat het voor hen en jezelf zeer schadelijk is. De besparing zul je ook nodig hebben voor het bekostigen van alle extra uitgaven die je zult hebben. Een goed voornemen voor 2010 misschien ?

Je bent wel geschikt als ouder,tuurlijk wel,maar dat je rookt in het bijzijn van kinderen vindt ik ongepast. weet je...jij hebt de keus..even niet roken of naar buiten voor een sigaretje,maar een kind..een baby bijvoorbeeld...heeft die keuze niet.

Dat je als ouder dan niet verantwoordelijk bezig bent, staat buiten kijf, maar voor mij bepaalt dit niet of de ouder wel of niet geschikt is. Ook gezonde voeding geven, de juiste normen en waarden bij brengen, lichamelijke verzorging, ontwikkelingsstimulering, voldoende frisse lucht en beweging geven, zijn allemaal heel belangrijk voor een kind. Er zijn ouders die niet roken, maar het kind op andere gebieden enorm te kort doen. Ouders zijn ook niet verantwoordelijk bezig als zij hun kinderen altijd op de achterbank van de auto vervoeren i.p.v.met het kind te gaan wandelen; ouders zijn ook onverantwoordelijk bezig als zij hun kinderen vooral frisdrank, snoep en kant-en-klaarmaaltijden geven i.pv. groente en fruit; ouders zijn ook onverantwoordelijk bezig als zijn hun kinderen 'los'op de achterbank vervoeren i.p.v. in de gordels; etc. Als deze losse facetten bepalen niet of ouders wel of niet geschikt zijn. Wat ouders echt ongeschikt maakt als ouders is bijv. dat ze hun kind lichamelijk of geestelijk mishandelen. Een ouder die in de nabijheid van jonge kinderen rookt, is onverantwoordelijk bezig, maar niet per definitie 'ongeschikt als ouder'.

Bronnen:
pedagogische werkervaring

Voldoende geschikt zijn als ouder heeft niets met roken te maken. Waarom ga je niet gewoon even naar buiten als je wilt roken? Ik rook en dat doe ik ook bij mijn oppaskindjes. Kleine moeite hoor!

nee, ik vind dat je je kind een goed voorbeeld moet geven van wat goed en slecht voor je is als het kind je de hele tijd ziet roken wordt het misschien wel geïnteresseerd in het roken

Of je gechikt bent als ouder ligt aan vele opvoedkundige zaken. Als je bij je kinderen rookt of niet, dat is een keuze daarin. Ik vind het zelf niet echt een goed voorbeeld om aan je kinderen te geven. Maar er zijn vele ouders die het wel doen, helaas.

nee!

Nee beslist niet. Je kan jezelf, je partner en je kinderen longkanker bezorgen.

Door vandaag de dag nog te roken bij je kinderen toon je aan dat je 'minder geschikt' bent. Zeker als je dan ook nog ontkent dat het constant lopen te hoesten en proesten van je kind iets te maken heeft met jouw slechte gewoontes. Er zijn natuurlijk veel ergere dingen die je een kind aan kunt doen, maar niet roken is echt niet zo ingewikkeld als rokers willen doen geloven. Gewoon niet doen. People like you are the reason people like me need medicine... Toch redelijk wreed als je dat als 40-jarige astmapatient tegen je vader moet zeggen, he? Maar wel waar.

Deze ouder is onverantwoordelijk bezig. Zij/hij kan goed geschikt zijn als ouder. Ongeschikt zijn, dan moet je op meerdere fronten tekort schieten waardoor het kind , geestelijk, zowel lichamelijk volledig in de knel komt.

Mijn ouders ,Ooms en tantes vrienden hebben altijd gerookt waar ik en mijn broer bij waren toen we kind waren, vroeger zag je niet anders als kamers vol rook .Ik heb mijn ouders en andere familie leden altijd bijzonder geschikt gevonden als opvoeders. Je kunt ook niet roken en totaal niet geschikt zijn als ouder. Dat het niet gezond is is een tweede ,maar dat heeft niets te maken met niet geschikt te zijn als ouder zijn.

Nee! je kinderen hebben geen keuze in het roken en vervuilde longen. Mee roken is nog slechter dan roken!! en zeker longetjes en hersentjes die nog in de groei zijn!

Het geschikt zijn als ouder hangt van vele zaken af. Als ouder moet je verantwoordelijkheid op je nemen. Jij bent het voorbeeld voor je kinderen, en jij moet ervoor zorgen dat ze in goede lichamelijk en geestelijke gezondheid tot zelfstandige volwassenen opgroeien. Ik ken mensen die roken als een soort uiting van stress. Dan kun je beter roken dan je stress anderszins uiten, bijvoorbeeld door het steeds schreeuwen tegen anderen waaronder je kinderen. Wat heb je liever: Een ouder die rookt, maar verder liefdevol zijn kinderen verzorgt of een ouder die niet rookt, maar ondertussen wel zijn kinderen om het minste of geringste een grote mond of een pak slaag geeft? Ik vind roken zeker niet goed te keuren, maar vind wel dat je het wat meer moet nuanceren dan door meteen te stellen dat een rokende ouder niet voldoende geschikt zou zijn.

Je bent niet per definitie een slechte ouder als je dit doet, maar je bent een betere ouder als je niet rookt waar de kinderen bij zijn.

Ik rook zelf ook, maar niet in huis. Meeroken is niet gezond, dus vind ik niet dat je dat kan maken. En nee snelwegen zijn ook niet gezond, maar je leeft in je huis! Maar zo kan je wel nog meer bagatelliseren.

dat heeft niet te maken met geschikt zijn als ouder/opvoeder. wel is het aan te bevelen en getuigd het van respect als je niet rookt waar kinderen zijn. ze roken toch mee en dat is niet gezond. mijn dochter heeft astma, rokers roken meestal niet waar zij bij is. jammer dat mensen het roken pas (kunnen) laten als er een ziekte in het spel is. roken is een hardnekkige verslaving, kan het me wel voorstellen dat mensen dus ook ouders en opvoeders roken. maar: liefst niet in de buurt van kinderen en andere niet-rokers.

het is oke maar zeg dat ze niet moeten gaan roken anders word je verslaafd doen mijn ouders ook bij mij

nee dat vind ik persoonlijk niet,je weet dat roken slecht is voor een kind dus je neemt dan geen enkele verantwoording voor je kind en ik vraag me af....hou je dan wel van je kind als je je eigen belang voorop stelt?

Een ouder die rookt in de nabijheid van kinderen negeert gewoon de realiteit dat roken ongezond is, zelfs voor passieve rokers. In casu is het alleszins een zware aanslag op zijn eigen vlees en bloed, buiten het feit dat dit dus willens-nillens gebeurt !!! Daarenboven geeft hij nog eens een slecht voorbeeld en laat zien welke zwakkeling hij is. Egoïsme dat boven liefde gaat! Zulke ouder kan m.i. geen goede opvoeder zijn als hij volhardt in de boosheid.

ik rook zelf ook maar doe dit wel buiten zodat de rook niet in huis hangt en mijn kinderen niks binnen krijgen en het niet stinkt!! geschikt als ouder?? denk dat er wel erger dingen zijn die mensen NIET geschikt als ouder maken: verkrachting mishandeling verwaarloozing ect ect. denk dat een paar sigaretten hierbij in het niet vallen...toch?

nee, het maakt je blijkbaar niet uit dat het ongezond is voor je kinderen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100