Wat is beter voor je een stukje fietsen of een stukje lopen?

Wanneer je wilt afvallen wat is dan beter?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het beste is hetgene kiezen wat jij leuker vind, dan houd je het langer vol. En het tempo en terrein is ook van invloed. Afvallen is afhankelijk van veel factoren, het is een mix van hoeveel je eet, wat je eet en hoeveel je beweegt. Wat die beweging is maakt niet zoveel uit.

Bij lopen verbrand je meer. Ga maar na: 2 uur fietsen is minder vermoeiend als 2 uur lopen.

afvallen doe je niet alleen door te fietsen of te lopen. Voeding speelt daar ook een grote rol in. Daarnaast heb je het over lopen en niet hardlopen. Van gewoon lopen val je niet zo heel veel af. Het gaat vooral ook om het tempo. Fietsen met een flink tempo met lekkere heuvels of lekker hardlopen. In de praktijk zal het niet zo heel veel uitmaken. Doe inderdaad wat je het leukste vindt. Overigens zijn er mooie starters hardloopclubjes. Antwoord op je vraag: geen verschil; ligt aan duur tempo en levels.

Lopen. Ik heb hier ooit een mooi artikel over gelezen. In het kort kwam het erop neer dat je bij fietsen je zwaartepunt alleen voorwaarts beweegt, maar bij lopen gaat je zwaartepunt op en neer (kijk maar eens naar een mensenmassa die dezelfde kant op loopt. Al die hoofden die op en neer gaan). Dat betekent dat je bij het afleggen van dezelfde afstand bij lopen meer energie gebruikt. Namelijk niet alleen naar voren, maar ook steeds het optillen van je hele gewicht. Overigens heeft vorige beantwoorder natuurlijk een goed punt dat het niet alleen gaat om bewegen, maar ook voeding.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100