Waarom kan ik wel slapen met muziek keihard aan en niet als het stil is?

Ik slaap meestal slecht zonder muziek aan als ik in slaap val,, maar als ik mijn muziek zo hard mogelijk aan zet, en dat is best hard, vollop trance draai met veel bass dan ga ik op bed liggen en val zo in slaap :O

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik draai ook regelmatig (trance)muziek voor het slapen gaan. Ik denk dat dat komt omdat je je dan beter ontspant wat er weer voor zorgt dat je makkelijker slaapt. Echter als het stil is, dan ga je misschien te veel focussen op het slapen gaan waardoor je niet ontspant en daardoor lastiger wordt om te slapen.

Dan is dat een slechte gewoonte... Onze oudste heeft dat ook... Wij lieten de stofzuiger draaien op zijn kamer en dan viel hij in slaap... Dus het is niets meer dan een (slechte) gewoonte...

Dan worden je sensoren zoveel belast dat ze de geest geven en daarmee val je in slaap...

Ik vermoed,dat de muziek je in een soort trance brengt. Maar ik hoop wel dat je geen buren uit de slaap houdt. Die waarderen dat meestal niet.

Daar heb je je zelf aangewend. Waarschijnlijk stop je hiermee je denken door de muziek te luisteren. Ontwennings verschijnselen dus..

Dat heb ik ook erg vaak, bij mij is het zodat ik de piep in mijn oren niet meer hoor. Die kan je ook wakker houden.

Jij vindt dit een prettige ervaring om in slaap te vallen.De geluiden geven jou rust. Bij mij is het andersom ik moet echt stilte om me heen hebben. Je hebt mensen die bijvoorbeeld in het licht kunnen slapen ,bij mij moet het echt donker zijn.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100