Mag ik nu een borrel drinken ?

De K.N.O ats heeft mij erytromycine 500 mg voorgeschreven ( antibiotica ) 4 keer per dag.

Het antwoord zou zijn vraag de apotheker, maar ik hep nu
trek in een borrel.

Toegevoegd na 1 minuut:
Op de bijsluiter staat het niet vermeld.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Volgens deze link mag het: http://www.dokterdokter.nl/medisch/medicijn/view/id/22680/erytromycine-500-mg-maagsapresistente-tablet/title/mag-ik-met-dit-middel-autorijden-alcohol-drinken-alles-eten Zelf gebruik ik echter nooit alcohol bij onbekende medicijnen. Een antibiotica kuur zal geen maanden duren en je kunt wel even zonder borrel.... (toch?!)

Kijk even op de bijsluiter als er een glas op staat met een kruis er doorheen mag je geen alcohol. En als de antiobiotica je rijvaardiheid beiinvloed zou ik het ook niet doen. Toegevoegd na 26 seconden: en anders proost ! Toegevoegd na 3 minuten: dan zou ik het even googelen

Ja hoor, dit moet geen enkel probleem zijn!

Ha, die Pluseen; Medicijnen die zich slecht verdragen met alcohol hebben een duidelijke waarschuwing in de bijsluiter en vaak staat het zelfs al op het labeltje van de apotheek op de verpakking.

het mag, maar niet te veel...

En? hep je al een borrel op?hik! de antwoorden zijn al gegeven...dus ik hoop dat ie lekker was/is?

Ik heb het vroeger ook gedaan ,en dronk s,avons naast mijn antibiotica gewoon 2 borrels. Het werkt echter wel dubbel op,en je bent sneller dronken. Maar verder heb ik er geen problemen van ondervonden. Maar ik zou het nu niet meer doen,omdat de lever de antibiotica moet afbreken en ook de alchohol.

Ja, je mag een borrel drinken. Maar hou er ekning mee dat je maagwand al veel te verduren heeft door de medicijen. Alcohol is ook slecht voor de maagwand. Tevens heeft je lever het extra zwaar door dat het medicijnen en alcohol moet verwerken. Doe het dus kalm aan. Enkele antioticum kuren zijn een uitzondering op deze regel. Kijk even op de bijgevoegde link.

Bronnen:
http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/ziekte...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100