Hoe verander ik deze vicieuze cirkel omtrent mijn te jonge uiterlijk?

Ik ben 21 jaar, maar word altijd veel jonger geschat. Soms zelfs een jaar of 13/14. Ik weet dat het me eigenlijk niets uit zou moeten maken, maar toch irriteer ik me er ontzettend aan. Doordat ik (bijv bij de kapper) al bang dat ze me kinderlijk gaan behandelen of erg verbaasd zullen zijn als ik mijn leeftijd zeg, word ik erg onzeker en ga ik me juist 'kinderlijker' gedragen, alsof ik mezelf in de rol wil plaatsen van hoe ik denk dat anderen mij zien. Hierdoor word ik waarschijnlijk nog jonger geschat.
Hoe verbreek ik deze vicieuze cirkel?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ikzelf wordt jonger geschat als ik me geschoren heb. Een snor en baard maken mij ouder. Misschien dat dit een optie is? Ik weet niet wat je draagt. Echter 'volwassen' kleden kan een verschilletje maken. Misschien kun je aan de kapper vragen of er een kapsel is die bijdraagt aan een meer volwassener uiterlijk. Vraag anders eens aan de mensen waarom ze denken dat je jonger bent. Het is moeilijk antwoord te geven als je iemand niet ziet. Hopelijk ben je dan toch een beetje geholpen.

Zoals je zelf al zegt, moet je je er niets van aantrekken. Maar het zou inderdaad tot onzekerheid kunnen leiden. Ik zal eerlijk mijn idee geven. Niet persoonlijk of kwetsend bedoelt. Maar als je bijv naar je nickname kijkt, imaartjuhh... Daar kom je al niet echt volwassen over. Ik weet niet of je een jongen of meisje bent, maar als meisje zou ik me er niet echt heel druk om maken. Misschien ben je ook heel klein en fijn gebouwd? Als man zou je kunnen denken aan mss een ander type haar ( alles uit de buurt van een J. bieber kapsel oid) je zou aan sport kunnen doen, hoewel je natuurlijk in lengte niet meer echt groeit na 21 jaar... Als meisje kan je denken aan haar, kleding ( hakjes) en make-up... Niet doen als je er zelf niet achterstaat. Want je kan pas uit je onzekerheid komen als je lekker in je vel zit... Ook de relatiesfeer ( werk, vrienden en liefde) kan invloed hebben... Denk aan een relatie van iem die ouder is. ( niet meteen je relatie uitmaken nu;)) Maar zet al dit soort dingen even op een rijtje en mss kom je zelf met een antw. Als je nog vragen hebt mag je me wel een pm sturen. En als het allemaal niet werkt voor je, kan je altijd overwegen er een keer met een psycholoog oid over te praten. Die kan je ook zelf inlaten zien waarom dingen wel of niet goed voor je zijn.... Succes

Je zult moeten beginnen met je er niets van aan te trekken. Misschien moet je er zelfs blij mee zijn. Als je maar wel altijd een legitimatiebewijs bij je hebt zodat je in vervelende situaties direct aan kunt tonen meerderjarig te zijn. Vervolgens is er wellicht wijziging te brengen in hoe jij je kleedt, schoeit en opmaakt om er volwassener uit te gaan zien. Ook het soort kapsel maakt veel uit. Toegevoegd na 4 dagen: Nu ik (dankzij het antwoord van Kristal) ook je stem heb gehoord kan ik mijn vermoeden doorgeven dat het door de stemhoogte komt dat jij zo jong wordt geschat. Meisjes die van kind naar vrouw groeien gaan met een lagere stem praten. Als jij praat op dezelfde hoogte als dat je zingt, dan is dat een stemhoogte die bij een kind hoort. Dan is mijn advies om te gaan oefenen op het praten met de stem van een volwassene!

Wat ben je een bofkont, met je jonge koppie!! Nu even lastig, maar als je ouder wordt, heb je daar heel veel voordeel aan. Met grote bewondering zullen ze naar je kijken, dat je er zo jong en vitaal nog uit ziet. Dat worden extra puntjes voor de vrouwtjes! Veel mensen , ook mannen geven een vermogen uit, om er nog maar jong uit te kunnen zien , doen allerlei kuren en/ of operaties en jij hebt het voor niets! En voor nu, je snor laten staan, heb ik toen ook gedaan! Die zit er nu al 50 jaar! Toegevoegd na 4 minuten: ha, ha, ik weet bijna zeker dat je een meisje bent, dus dat van die snor is niet zo'n slim idee.;-) Maar de rest van mijn antwoord blijft het zelfde.

Wat u beschrijft zijn niet echt leuke ervaringen voor iemand van 21 jaar. Iedereen wil graag voor 'vol' worden aangezien. Doet u dat niet? Iemand op zijn uiterlijk beoordelen? En hebt u dan geen spijt als u dat gedaan hebt als u die ander een klein beetje beter leert kennen? Ik stel deze vraag alleen maar omdat we mensen 'op afstand' in eerste instantie alleen maar kunnen inschatten via onze ogen. We noemen dat discriminatie. Hier is een zeer adequate methode voor: gematigd boos worden. Als iemand u voor 13 jaar inschat en als zodanig behandeld dan is het een 'logische' stap om die persoon de vraag te stellen: 'Waarom behandelt u mij als een kind?' De ander zal dan schrikken en zijn verontschuldigingen aanbrengen. Hij/zij heeft iets 'geleerd'.

Hallo, ik ben een jongen van 21 jaar en ik heb net hetzelfde. Ik word altijd en overal jonger geschat. Ik leef zeer gezond, ben atletisch gebouwd en klein van gestalte (1.73m). Om er een beetje ouder uit te zien laat ik mijn bakkebaarden staan. Verder heb ik een kort kapsel en draag ik veel slim fit kleren, blazers, klassieke herenschoenen, accessoires zoals een horloge en een riem want daardoor vind ik persoonlijk dat je er volwassener en groter door uitziet. Misschien moet je eens pumps proberen met blazertje en handtas en een beetje mascara. Et voilá, daar heb een jonge, aantrekkelijke dame! :)

Ik zag je filmpje op Youtube, en het is volgens mij heel simpel te door breken hoor ;-) Je zou je kapsel kunnen veranderen want je hebt mooi haar en een pony is leuk maar een pony maakt je wel jong/kinderlijk. Je zou je ogen wat op kunnen maken als je je daar goed bij voelt want dat maakt ook wat volwassener. En misschien een assertiviteitscursus gaan volgen zodat je een zelfverzekerde jonge vrouw wordt. Je ziet er goed uit meis, en echt niet als 13/14 jaar (sommige mensen kunnen écht geen leeftijd schatten!), maar als je er echt wat ouder uit wilt zien kan je dat heel simpel doen met wat aanpassingen ;-)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100