Waar is wortelsap goed voor?

Tja wortelsap schijnt heel goed voor je te zijn maar waar is het nou precies goed voor?

Weet jij het antwoord?

/2500

Wortelsap is onder meer goed voor je ogen (dat is dus geen fabel!). In wortels zit vitamine A en dat is voor je ogen een belangrijke vitamine. Het caroteen wat in een wortel zit, wordt door middel van je darmen omgezet in vitamine A. Wortelsap bevat weinig koolhydraten en vetten. Het staat voornamelijk bekend om de caroteen (een vitamine A), maar ook vitamine C, calcium en ijzer zitten in wortels. In mindere mate ook vitamine B1 en vitamine B2. Een gezonde groente om op tafel te zetten en ook als sap erg gezond. Caroteen is dus een vitamine A en kan kankergezwellen tegengaan. Daardoor wordt het veel gebruikt door kankerpatiënten. Het kan preventief werken tegen foute gezwellen. In vroegere tijden werden wortelen daarom ook als geneesmiddel gezien en werden ze gebruikt tegen verschillende ziekten.

Bronnen:
http://eten-en-drinken.infonu.nl/dranken-o...

De herkenbare oranje kleur van de wortel is bètacaroteen. Naast wortels zit het ook in diverse andere soorten groenten zoals broccoli, koolsoorten en spinazie. Die vitamine A kan kankergezwellen tegengaan en daardoor wordt het veel gebruikt door kankerpatiënten. Het kan preventief werken tegen foute gezwellen. In vroegere tijden werden wortelen daarom ook als geneesmiddel gezien en werden ze gebruikt tegen verschillende ziekten. Ook bevat wortelsap weinig koolhydraten en vetten en zitten er veel vitaminen, calcium en ijzer in.

In veel diëten voor kankerpatiënten wordt gebruik gemaakt van wortelsap. De wetenschap is bekend met het gebruik van vitamine A bij het bestrijden van gezwellen. In grote doseringen is vitamine A echter giftig en richt schade aan de nieren aan omdat het in vet oplosbaar is. Wortelsap dat dus anti oxidanten bevat beschermt je lichaam tegen vrije radicalen, omdat het deze opvangt en afvoert. Verder dient vitamine A om acné te voorkomen De mens heeft vitamine A (retinol) ondermeer nodig voor de instandhouding van de natuurlijke weerstand, de lichamelijke ontwikkeling, de gezondheid van huid, haar en tandvlees en het functioneren van het gezichtsvermogen.

Wortelen passen in een gezond voedingspatroon omdat ze vezels en vitamines bevatten en weinig stoffen die je niet nodig hebt voor je gezondheid. Dat geldt ook voor het sap, hoewel het aandeel vezels daarin een stuk lager is. Wortelen bevatten veel bètacaroteen, een anti-oxidant en grondstof voor vitamine A. Vitamine A is nodig voor een gezonde huid, de aanmaak van geslachtshormonen, het immuunsysteem, de slijmvliezen, tanden, botten en voor het gezichtsvermogen. Het is echter onzin te veronderstellen dat het je gezondheid meer ten goede komt door er meer van te gebruiken dan je nodig hebt. Prima om er een glaasje per dag van te drinken en dat mogen er ook best twee zijn maar grotere hoeveelheden zullen vooral verantwoordelijk zijn voor een ietwat oranje getinte huid.

Wortels en/of sap van wortels bevatten vitamine A caroteen. Het menselijk lichaam neemt echter vitaminen uit plantenvoeding slecht op. In die zin is wortelsap nergens goed voor. Het bevat suiker.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100