Ik merk nu al dat ik zonlicht tekort kom...Wat kan ik daar het beste tegen doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Behalve in je lunchpauze naar buiten gaan (zelfs een kwartier per dag je gezicht en handen blootstellen aan daglicht helpt al voor je aanmaak van vitamine D!) en echte lichttherapie-lampen: Bij de betere lampenzaak/bouwmarkt hebben ze ook gewone gloeilampen die licht met een completer spectrum geven dan de lampen van de supermarkt. Vraag naar 'daglichtlampen'. Ik heb er zelf ook snel last van (neiging om door te werken in plaats van pauze te nemen, dan kom je te weinig buiten). Sinds ik in alle 'grote' lampen daglichtlampen van 100 watt heb gedraaid, heb ik er veel minder last van. 's Ochtends zet ik veel licht aan, dan begin ik veel wakkerder en daardoor ook vrolijker aan mijn dag. 's Avonds zet ik ze ook even aan terwijl ik nog wat huishoudelijke dingen doe, om daarna pas over te schakelen op sfeerverlichting. Tegenwoordig heb ik er veel minder last van! PS zelf heb ik ooit een enorme voorraad van deze gloeilampen gekocht, maar tegenwoordig is er ook goede keus in spaarlampen. Behalve de term 'daglichtlamp' worden het ook wel 'fullspectrumlampen' genoemd. Ze worden vaak gebruikt door fotografen en mensen die vogels houden (en een dag-nachtritme willen nabootsen met kunstlicht), maar zijn ook prima geschikt voor in huis.

ondanks de kou, toch zo veel mogelijk naar buiten gaan, daar doe je meer licht op dan binnen. verder heb je speciale lampen voor lichttherapie, dat scheelt ook al veel. ook kan je jezelf eens verwennen met een zonnebankje.

Zoveel mogelijk naar buiten. Vooral met dit huidige vriesweer schijnt de zon vaak volop. Nu zal dat misschien niet meevallen als je hele dagen binnenzit ivm je werk, maar je zou dan ook even je boterhammetje kunnen opeten tijdens een wandeling in een van je pauzes.

Geef er maar aan toe net zoals bij de dieren die daar gevoelig voor zijn......., dus: 'n winterslaap!

Begin 's morgens met alle rolluiken of vensterblinden te openen en het huis te verluchten. Maak een fikse wandeling. En positief denken. Binnen zeven dagen winnen de dagen terug elke dag wat zonlicht.

Her klinkt heel gek, maar vergeet dat je zonlicht tekort komt... De mens heeft de prehistorie overleeft zonder veel zon in de winter... Straks komt de lente en dan heb je zonlicht nodig... Vergeet het gewoon...

Zonlicht tekort ??? Er is deze winter nog bijna geen dag voorbij gegaan zonder zon, en de meeste dagen zijn zelfs ronduit warm te noemen ! Meer achter die computer weg en lekker in de beentjes of op de pedalen denk ik.

Ik ken het, ik kom ook zonlicht tekort, daarom heb ik besloten dat ik volgend jaar lekker ga overwinteren... ;-) Zonder dollen, ik heb er ook erg veel last van en ga daarom zeker om de week ff lekker onder de zonnebank. Wat je ook kunt doen is zo'n speciale lamp aanschaffen die je dit licht geeft zodat je je beter voelt... ! (zie link) Succes!

Bronnen:
http://www.lichttherapielamp.nl/

neem even een paar dagen een zonnenbankje ,lekker even vitamine d op doen.

http://vakantie.vliegtickets.nl/zonvakanties Kijk deze link. Zonnevakanties genoeg!!

Een extra glas port vanavond, krijg je ook een lekker kleurtje van!

Vragen aan je arts of je voor daglicht behandeling in aanmerking kunt komen!

Lou Bandy zong heel vroeger al: "Zoek de zon op..."

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100