Ik heb donderdag ongeveer 6 liter water op, vrijdag 4 liter, zaterdag 4 liter en vandaag 2 en half liter.. is dit slecht?

Ik doe dit ivm mijn amandeloperatie, ijsjes krijg ik nauwelijks naar binnen, dus drink ik ijswater, maar ik las net op internet dat je watervergiftiging kunt krijgen, en ik kan nauwelijks eten dus ik leef alleen op water nu de laatste dagen, alleen vandaag en gister heb ik bouillon op en soms wat stukjes brood en dropjes om alleen op te zuigen tussendoor.. maar valt bouillon ook onder water? nee toch?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee niet slecht. Watervergiftiging krijg je door zoveel water te drinken (Zonder iets er in) dat je begint je zouten uit je lichaam te trekken. Hiervoor moet je gedurende lange tijd meerdere liters water naar binnen werken. Zoals je aangeeft: Je drinks oa bouillon, en dat bevat allerlei zouten ed. Daarbij zijn de hoeveelheden gewoon normaal. Geen zorgen maken en lekker door blijven drnken dus!

Als ik zo je beschrijving erbij lees kan het geen kwaad. Van 3 liter water in een uur drinken kan je al een watervergiftiging krijgen. Maar dat praten we over gewoon water zonder eten. Door het water daalt je natrium in je bloed (zout). Maar in bouillon zit veel zout. Wanneer je echt alleen water neemt voel je ook niet wanneer je vol zit. Maar jij neemt ook stukje brood en dropjes dus je gaat merken wanneer je vol zit. Wanneer je vol zit neem je ook geen water meer. Dus wees gerust...

In feite is een bouillon een extract. Door de bestanddelen te laten trekken, worden de smaak- en geurstoffen in het water opgelost. Daardoor is een bouillon erg geurig en rijk aan smaak, al bestaat het voor het overgrote deel uit water. Het bevat weinig joules en is eetlustopwekkend dus voor jou erg goed om te drinken. Beterschap!

Je krijgt zomaar geen watervergiftiging, daar zou ik me niet druk over maken. Wel is het zaak om weer wat voedingsstoffen binnen te krijgen anders zul je je erg slap gaan of blijven voelen. Bouillion is al een goed begin en brood ook, gewoon elke dag iets meer. Wel zou ik iets minder water drinken want met 6 liter op een dag zal je niet echt trek hebben in eten. 2 liter is voldoende, kleine slokjes om je keel lekker koel te houden. Beterschap.

Is prima, niets mis mee, ga zo door... Het ontgift...

Ga hier nou niet zelf lopen dokteren of zoiets, 6 tot 8 liter water op een dag kan heel normaal zijn bij weinig activiteit in een woestijn of zo, maar in Nederland kan het je echt duur komen te staan als je het over een korte termijn opdrinkt. Het gaat niet alleen over zout (NaCl), hoewel dat wel het hoofdprobleem is bij watervergiftiging, de osmose komt namelijk in gevaar, waardoor de vochthuishouding in de cellen verstoord kan raken, dat kan in uitzonderlijke gevallen dodelijk zijn, zelfs bij relatief weinig water, houd daar dus wel rekening mee. Ook een onbalans in andere stoffen dan NaCl die kan ontstaan door overconsumptie van water kan gevaarlijk zijn. Zelfs in ziekenhuizen, waar men beter zou moeten weten komt het soms voor dat de patiënt te veel vocht toegediend krijgt, waar deze aan kan overlijden. Raar is het zeker niet, maar houd het alstjeblieft een beetje binnen de perken, twee liter moet op zich kunnen, maar wat je verder doet (fysieke inspanning) en eet en drinkt (andere dranken, soep, bouillon en vast voedsel) heeft hier ook invloed op. Bij twijfel moet je dus zeer zeker niet op mij of anderen hier op GV of op internet in het algemeen afgaan, maar gewoon vragen aan diezelfde arts die het je nu niet verteld heeft hoeveel te veel eigenlijk is.

mij lijkt het niet gezond om 6 liter water op een dag te drinken,ik krijg niet eens 1 liter naar binnen,maar ja,als jij je er lekker bij voelt...bouillon kan idd geen kwaad,dat is alleen maar goed voor je

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100