Hoe kan het dat ik soms ineens een euforisch gevoel krijg?

Naar aanleiding van de vraag waarom je je ineens heel depressief kan voelen. Dat heb ik ook wel eens, maar nu net krijg ik ineens zo'n gevoel van: wat heb ik toch een fantastisch mooi leven en wat is het allemaal leuk! Ineens heb ik heel veel energie en zo'n gekke kriebel in mn buik (beetje verliefdheidsgevoel)
Alsof ik de hele wereld aankan!
Is dit normaal? En hoe kan dit?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In de natuur is erg veel energie aanwezig die je een blij gevoel kan geven. Dit kan zo heftig zijn, dat je, je afvraagd, waar komt dat nu van daan! Overal in de natuur kan je dat overkomen, maar misschien was je helemaal niet in de natuur maar gewoon thuis? Maar dat maakt voor de natuur niets uit, dan staat je huis er op, of waar je ook was toen je het voelde. Ook de energie uit de spirituele wereld kan dit veroorzaken, maar is vaak nog heftiger en kan soms uren, soms dagen aanhouden! Een andere verklaring zou kunnen wezen, dat je aan iets dacht, en er uit je onderbewuste een fijn gevoel kwam, zonder te weten waar het vandaan kwam.

Ik weet niet of het normaal is maar soms heb ik het ook en ik zou het toch niet graag missen. Maar als iedereen stemmingsregulerende middelen gaat slikken (iets wat wenselijk schijnt te zijn in deze maatschappij) dan kan het zeker abnormaal worden. Mij geeft het in ieder geval af en toe het bewijs dat ik leef.

Het leven bestaat nu eenmaal uit ups en downs. Wees blij met ups en accepteer de mindere gevoelens. Ik kan niets voor jou doen. Het is ingebakken in het menselijke leven.

Dat kan komen dat ineens het zonnetje schijnt. Of je gaat winkelen en je hebt iets gevonden wat spotgoedkoop is. Iemand die spontaan naar je lacht, of een lieve mail of kaartje krijgt. Dat doet een mens goed en krijg je een heerlijk gevoel van. En is het leven zo slecht nog niet. In het voorjaar de eerste zonnestralen en de deur kan weer open, heerlijk gevoel. Toegevoegd na 25 minuten: Gevoel is een innerlijke (positieve of negatieve) beleving van een bepaalde gebeurtenis . Dit kan een specifieke externe prikkel uit de omgeving zijn, maar ook een interne gebeurtenis zoals een gedachte of een beeld dat wij in ons oproepen. Een gevoel kan echter ook ‘spontaan’ optreden, zoals bij een bepaalde stemming. Men voelt zich dan bijvoorbeeld opgewekt of neerslachtig zonder duidelijke aanwijsbare aanleiding of invloed van buitenaf. Sommige gevoelens kunnen een gevolg zijn van stoornissen in de hersenfuncties, zoals bij ernstige vormen of neerslachtigheid of sterke stemmingsstoornissen. Gevoel in psychologische zin (zoals hier omschreven) moet worden onderscheiden van gevoel als de zintuiglijke vorm van waarnemen (tastzin, pijnzin of temperatuurzin).

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Gevoel

Soms overvalt het gevoel je soms.... je kunt ineens genieten van alles om je heen, heerlijk! Het is een gevoel... waarschijnlijk heeft het te maken met stofjes die in je hersenen vrij komen. Mij inspireert zo'n moment altijd tot het schrijven van een gedicht: een lach in mijn leven geluk in mijn hart voorbij is de storm weg is het zwart zingend sta ik op omhels de nieuwe dag zwevend van emotie ik huil en ik lach ik huil om de mensen die ik nu zo mis ik lach om de wereld die nu geopend is ik kus de wolken en spring naar omhoog bewonder de kleuren van de regenboog tranen van blijdschap ontroerende genegenheid het licht is gekomen het leven weer een feit ik mag weer leven ik voel me weer vrij en voor ’t eerst kan ik zeggen: ik hou van mij!

Omdat je het verdient, daarom... Ja dat is heel normaal, voor hen die het verdienen... Dat kan zomaar en daar doe je eigenlijk helemaal niets voor ook nog...

Euforisch,het gevoel van euforie komt met name voor wanneer een extreme prestatie verricht is. Na een marathon voelen mensen zich bijvoorbeeld extreem gelukkig, terwijl ze lichamelijk vaak totaal uitgeput zijn. Een van de factoren die bijdragen aan een gevoel van euforie, is de aanwezigheid van endorfinen (endogene morfinen) in het lichaam. Zoals jij het beschrijft heb je gewoon op dat moment een geluks gevoel ,geniet er van. Je bent blij op dat moment dat is toch heerlijk. Daar is niks mis mee. Een enthousisast optimistisch misschien ook wel inpulsief mens kan dat plotseling krijgen.Je hebt energie !

Het is heel normaal en het laat zich meestal niet verklaren. De beleving van je lichaam en geest, maar ook van de omgeving zijn van een grotere invloed dan je je bewust bent.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100