Besmetting Q koorts via huisdieren?

Net gelezen:

"Ook andere dieren zoals koeien en huisdieren kunnen besmet zijn en de infectie overdragen op mensen".
Dat staat letterlijk op:
http://www.rivm.nl/cib/infectieziekten-A-Z/infectieziekten/Q_koorts/Q_koorts_ISI.jsp

Dit NAV een eerder gestelde vraag uit 1 van de antwoorden.

Hieruit blijkt dat dus ALLE dieren het kunnen overbrengen.
Behalve mensen...!?

Wat maakt dit tot een verklaarbaar geheel?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Maar ook huisdieren, knaagdieren en vogels kunnen besmet raken. Q-koorts is een zoönose. Dat betekent dat besmetting van dier naar mens kan plaatsvinden.

Bronnen:
http://www.minlnv.nl/portal/page?_pageid=1...

De bacterie kan in principe ook door mensen worden overgebracht. Zij het doordat deze op bv de kleding zit van een persoon die met besmette dieren in aanraking is geweest en deze kleding wordt vervolgend door een andere persoon aangeraakt. (Bv om te wassen, weg te leggen, schouderklop etc etc. Alleen moet je je niet direct grote zorgen maken omdat je je moet afvragen hoe groot de kans is dat jij een bijvoorbeeld een overal van een geitenboer in handen krijgt waar besmetting heerst. De maatregelen die nu worden getroffen zijn hard en vervelend maar niet te voorkomen. Helaas wel te laat. Dit hadden ze drie jaar geleden moeten beslissen. Maar ook hier speelt maar één ding: Geld....alles draait om geld.

De WHO heeft gesteld dat zoönose een ziekte is die van gewervelde dieren op een natuurlijke wijze op de mens kan worden overgedragen. Bij slechte hygiëne kan natuurlijk overdracht via de mens plaatsvinden, hoewel hierover weinig bekend is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100