Gaat de Q koorts echt niet van mens tot mens?

Want ik maak me zorgen.
Ik ken iemand die het heeft.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Q koorts gaat niet van mens tot mens. Q koorts is een bacterie in tegenstelling tot bijvoorbeeld de mexicaanse griep. Virussen veranderen een stuk sneller dan bacterien. Dus de kans dat de Q koorts bacterie zo veranderd dat deze van mens op mens kan overgaan is heel erg klein. Het griepvirus veranderd elk jaar een beetje en hiervan is het dus ook waarschijnlijker dat er ineens een gemuteerde versie verschijnt. Maar, het is mogelijk dat het wel muteert. Daar hoef je je echter geen zorgen over te maken. De kans dat je een auto je huis binnen komt rijden en je daardoor gewond raakt is groter. Dus lekker doorgaan met je leven en geen zorgen maken over dingen die hoogst onwaarschijnlijk zijn.

Volgens de berichten kan dit echt niet. Maak je dus maar geen zorgen. Nog een linkje ter info: http://www.rivm.nl/cib/infectieziekten-A-Z/infectieziekten/Q_koorts/Q_koorts_ISI.jsp

Nee echt niet... Tot er een mutant opstaat en dat is nu net het meest angstige doemscenario, dat dat gebeurt en net als met krakers die op een gegeven moment de code zullen kraken is het ook hier alleen een kwestie van tijd dat het gebeurt... Mijn broer heeft het ook gehad en is niet overgeslagen naar de rest... Dus wees niet bang...

Maak je geen zorgen, dit is onmogelijk....

Q-koorts kunt u oplopen door het inademen van lucht waar de bacterie in zit. De bacterie komt in de lucht tijdens het lammeren van besmette geiten of schapen. Vooral vruchtwater en de moederkoek van besmette dieren bevatten grote hoeveelheden bacteriën. De bacterie kan ook in melk, mest en urine zitten, maar niet in het vlees van de geit of het schaap. Ook andere dieren zoals koeien en huisdieren kunnen besmet zijn en de infectie overdragen op mensen. In Nederland is dit nog niet of nauwelijks gebeurd. De bacterie kan maanden tot jaren overleven in de omgeving. Het drinken van rauwe melk kan ook een bron van besmetting zijn. Dieren zijn besmettelijk zolang zij de bacterie bij zich dragen. De ziekte wordt niet van mens op mens overgedragen.

Bronnen:
http://www.rivm.nl/cib/infectieziekten-A-Z...

Nee. Maar iemand die bij het lammeren van besmette dieren heeft geholpen, kan anderen wel met de stof op zijn kleding of schoenen besmetten. Toegevoegd na 5 uur: In 2008 werd de bacterie bij 8% van de geiten en 2,5% van de schapen in Nederland gevonden. In Nederland gebeurt dit via besmette melkgeiten en melkschapen, met name tijdens de lammerperiode van februari tot en met mei. Mensen krijgen de bacterie binnen als ze besmette stof inademen. Dat kan ook als ze niet in de buurt van schapen of geiten komen : Besmette stof komt bij warm weer in de wind mee vanuit de stallen en ligt ook op de bemeste akkers. Mensen kunnen ook besmet worden via ruwe wol, huiden of-in een enkel geval- rauw-melkse producten of slecht verhit vlees.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100