Last van broeksband pyjama: iemand tips?

Ik heb snel last van drukpijn en drukplekken bij zitten of liggen, en de laatste tijd heb ik 's nachts vaak last van de elastieken broeksband van m'n pyjama. Bij veel last doe ik uiteindelijk 's nachts die pyjamabroek weer uit, en soms ook m'n slip, wat ik persoonlijk niet zo fris vind. Nu heb ik het ook snel koud, dus het liefst draag ik wél een pyjama.

Heeft er iemand tips? Liefst draag ik een pyjamabroek en -shirt met lange mouwen, maar ik zoek dus iets waarbij de broeksband niet zo dik is, en ook een onderbroek die niet echt een voelbare rand heeft. Voor alle duidelijkheid is het probleem dus niet een te strak elastiek, maar het elastiek dat in m'n huid drukt bij het liggen. Een nachtpon is ook niet echt een optie - tot nu toe tenminste - omdat die weer losser om je lijf zit en dus snel kreukt, wat weer drukplekken geeft. Ik heb zelf het idee dat qua slips de wat hogere tailleslips het minst irriteren, maar ben heel benieuwd naar jullie tips, en zeker ook naar adviezen voor modellen/soorten/typen pyjama's of andere nachtkleding.

Toegevoegd na 15 minuten:
Goh, bedankt voor al die antwoorden al zo snel! Nog een aanvulling: naast de kou moet ik iets over m'n benen hebben om te voorkomen dat de randen van m'n polsspalken en armorthese in m'n huid snijden. Dus pyjamabroek uitlaten en een extra deken is ook niet dé oplossing.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Voor een klein deel herken ik je problematiek wel maar dan op andere locatie (koude Sudeck linker been) en een hypergevoelige huid ook (vroeger vol eczeem) en geregeld bijna geheel "ingepakt" met eronder smerige zalfjes ;) Voor zover ik nu weet ook veel gebruikt voor mensen met decubitus en naar beetje (oude) ervaring zelf is dit goed aansluitend , geen "klimmende kreukeltjes" en deed me qua zachtheid en gevoel op lijf wel denken aan de eerste en beste balletpakjes vroeger ;) Volgens mij kan je deze leggings , shirts. maillots en zelfs sokken vergoed krijgen en ze moeten (miss. ook wel via ander merk) ook leverbaar zijn in de grotere maten... http://catalogus.medeco.nl/pdf/catalog/home/subspecialism/7/Huidbescherming.pdf http://www.pointpharmacy.com/shop/Tubifast-garments-leggings-11-14.html Goed kunnen slapen is GOUD waard! ;)

Ik zou die pyjamabroek uitlaten en een extra deken nemen tegen de kou. Probleem opgelost. Toegevoegd na 18 minuten: Gezien je toevoeging, die de zaak dus veranderd: misschien een idee om zelf wat te naaien en een broek of iets dergelijks in elkaar te steken, zodat je niet afhankelijk bent van wat er toevallig in de winkel ligt. Blijkbaar gaat het hier namelijk om een speciaal geval...

Goh lastig zeg! Ik heb af en toe ook wel rode striemen van zo'n band maar niet zo erg als jij het beschrijft. Ik heb geen idee of het bestaat, maar misschien een naadloze pyjamabroek? En anders: Ik heb zelf best veel naadloos ondergoed omdat dat niet aftekent onder een broek. Dit koop ik bij de H&M van de seamless lijn. 7,95 voor een boxertje. Zit goddelijk, dus misschien is dat iets om in te slapen? Het is zijdezacht en irriteert nooit! Toegevoegd na 46 seconden: En dan eventueel een dikkere deken tegen de kou.

Een jumpsuit is wellicht een optie. Ik zal zo even kijken naar een afbeelding Toegevoegd na 17 minuten: Ik heb m`n best gedaan, maar kan zo snel niet een model vinden zonder elastiek. (Toch maar even een afbeelding erbij gedaan.) Toegevoegd na 32 minuten: Ik heb nu ook de toevoeging gelezen en bedenk ook wel dat het een probleem is waar ik niet zo snel een oplossing voor kan vinden. Ik zal meedenken!

Je hebt pyamabroeken met een dun koortje . er zijn ook sloggyslips zonder elastiek.

Koop een grotere pyjamabroek die en maak er zachte kinderelastiek in dat is net fluweel. Jou pyjamabroek bovenaan een zoompje erin en dan een zacht lintje erdoor trekken met een veiligheidsspeld.

Mijn tip is de oorzaak van het probleem aanpakken ipv oplossingen voor de drukplekken zoeken. Als je zoveel last hebt, heb je of een hele gevoelige huid, of je houdt bijv veel vocht vast. Ik zou dat proberen aan te pakken want eigenlijk is het niet goed als je bij het minste elastiek al last hebt.

Er bestaan onderbroeken die in het geheel van elastische stof zijn, daardoor wordt de druk over het lichaam verdeeld en niet specifiek op een plek. Van ongeveer dezelfde stof zou je een pymama broek kunnen laten maken. Helemaal op jouw maat. Er zijn nog best veel naaisters, en niet alleemaal even duur. Al zou je er twee van hebben die echt goed zitten. Misschien een ander idee is om je benen te bedekken een niet te strakke panty te gebruiken waar je de bovenband afknipt, dus eigenlijk alleen de benen van gebruikt. Er bestaan panties waar katoen in verwerkt zit zodat ze vocht opnemen.

Ergens een te grote joggingsbroek halen. Vindt ik altijd een heel stuk comfortabeler dan en pyama

Kijk eens bij positiekleding, daar zit over het algemeen geen/weinig elastiek in.

Goh, grappig om te lezen dat jij ongeveer hetzelfde probleem hebt als ik qua kleding. Ik slaap tegenwoordig in soepele, katoenen joggingbroeken. Die van de hema (13 euro) of van de schappino, die hebben namelijk trouwtjes en en zachte binnenkant. Dan kan je hem zelf zo los of strak doen als je zelf wilt. Dit doe ik nu al zo'n 2 a 3 jaar, en sindsdien slaap ik een stuk lekkerder.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100