Waarom zijn sommige weertypen van invloed op het humeur van een mens?

Ik ben zo gevoelig voor dit sombere donkere weer.Herken je dit?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Weertypen hebben invloed, altijd. Maar het grappige is dat de invloed ook afhankelijk is van wat je doet. Als ik door wind en regen mijn werk heb moeten doen (ongeveer 3 uur buiten) schijnt bij mij van binnen de zon, daar word ik echt vrolijk van. Maar als ik het vanachter het raam bekijk is het in mij net zo donker als buiten (eventjes dan hè). De zon (zomer) eveneens, binnen 'ja lekker de zon schijnt', maar na 3 uur ploeteren door 30 graden vind ik die zon niet zo lekker meer. Ik zit een stuk minder in de tuin sinds ik dit werk heb.

Ik denk dat je een soort van type bent, een zomer type of een winter type, ik ben duidelijk een mooi weer type, langere dagen, lekkere temperaturen, meer genieten van het buiten! Ik ken ook mensen die duidelijk van koude houden, geen zomervakanties maar meer naar Noorwegen en groenland, wintersporten en het nooit koud hebben.. ik zeg weleens ik ben in het verkeerde land geboren, ik kan echt super chagrijnig van druil weer worden en donkere dagen.. zelfs tot griep gevoel toe heb het ook bijna altijd koud.. de een vind het heerlijk om binnen met een goed boek en de verwarming op 25 aan en lekker naar buiten te staren naar de kale bomen en de regen en storm, de ander wilt het liefst naar buiten, vuurpotje aan tot diep in de nacht, blote voeten, geen TV! tja kan nog wel even doorgaan ;)

Niet sombere, maar alle weertypen hebben onverkort invloed op alle mensen... Altijd en altijd...

Een gebrek aan zonlicht of helder weer, kan bij veel mensen een gevoel van depressiviteit veroorzaken. In de noordelijke landen, zoals Noorwegen, Zweden en Finland komt dat nog veel vaker voor dan hier. De dagen zijn daar in de winter uitermate kort en dat veroorzaakt neerslachtigheid. Als je meer dan normaal last hebt van dit verschijnsel, kan je bij de kruisvereniging een lamp vragen die zonlicht vervangt. Je moet dan volgens een bepaald voor jou aangegeven schema een kuur volgen en dat helpt je je hoofd boven water te houden in sombere tijden. Ik heb hier goede ervaringen mee.

ja, dat ocerkomt mij ook weleens. Maar heb je gehoord van het zonnetje in huis (als je met meerderen bent).

Zie het als in een film. Nog voordat je weet wie de hoofdpersonen zijn, is de sfeer al gezet, en wel door de setting. De soundtrack, het decoor bepaalt de sfeer, en zo gaat het in het echt ook. Als je enkel aankijkt tegen bijvoorbeeld duisternis, onweerswolken, regen, huilende wind door de bomen, is een droevige of zelfs griezelige sfeer gezet en daar pas je je onbewust op aan.

Mensen genieten van het voorjaar, het zonnetje wat lekker schijnt in het huis. Lekker de ramen kunnen weer open. En kruip je een beetje uit de winterslaap. Ze zeggen niet voor niets jij bent het zonnetje in huis. Met het sombere heb je eerder de lampen aan, de ramen bijna niet open. Het is grijs en saai buiten, geen bomen meer die in de bloei staan. Dus saai weer. En geeft geen vrolijke aanzicht en dus ook niet voor je humeur.

Dit weer prikkelt het verdriet wat in je zit. Regen is ook letterlijk huilen. Maar regen is ook schoonmaken, schoonspoelen. Als je je verdriet laat huilen, dan maak je jezelf schoon. Donkere wolken zijn ook donkere gedachten. Laat je gedachten ook maar los, net zoals de wolken ook weer voorbij/verder gaan. Totdat het weer geen invloed meer heeft omdat jij je stukjes hebt verwerkt. Toegevoegd na 6 minuten: Misschien heb je hier wat aan: De Herfst, het Verval De (kraan)Vogel METAAL, helpt de energiestroom van je longen, zodat je gemakkelijker kunt ademhalen en van dikke darm om te ontspannen Helpt verdriet en rouw los te laten en te vervangen door (levens)moed Flexibeler zijn door loslaten van controle en beperkende overtuigingen De Winter, de Rustperiode Het Hert WATER, versterkt nier en blaas energie Helpt angst, vrees los te laten en te vervangen door rust, kalmte, je over te geven aan het leven, Go with the Flow of life De Lente, de Geboorte De Tijger HOUT, brengt lever en galblaas energie in evenwicht Helpt emoties als boosheid, agressie los te laten en vervangen door fantasie en energiek zijn De Zomer, de Groei, het Rijpen De Aap VUUR, brengt hart energie in balans, helpt ongeduld en gejaagdheid los te laten. Te vervangen door vreugde en leven vanuit je hart De Nazomer, het Oogsten De Beer AARDE, versterkt milt en maag energie Helpt piekeren, tobben, je zorgen maken los te laten en te vervangen door openheid, evenwichtigheid Aarden, gronden brengt je thuis in je lichaam

Ik ben een zonnekind. Zonder zon, zonder licht is de wereld droeviger. Ik ben daarom dicht bij het strand gaan wonen, want hier heb je wel veel meer opklaringen , gemiddeld derttig à veertig dagen per jaar meer dan in het binnenland. Ik ken geen wetenschappelijke uitleg maar licht en zon doet dingen groeien , maakt het leven vreugdevol en als er zon is heb je zo weing andere dingen nodig.

Ja, ik herken het wel. Maar 's winters heeft het ook wel weer wat: lekker de thermostaat hoog, gordijnen dicht, toch ook wel knus. Nee, veel erger vind ik het wanneer het midden in de zomer somber, bewolkt en regenachtig is. Daar word ik pas echt depri van.

Ja die donkere druilerige dagen werken ook averechts op mijn humeur. Maar ik houd mezelf voor dat over 2 weken alweer de kortste dag is en daarna gaan we weer de goede kant op. Look at the bright side!

Nee, ik herken het niet maar ik weet wel hoe het zit :-) Het is niet alleen het aantal uren zonlicht, het is ook de intensiteit van het licht. Die is vele malen zwakker dan in de zomer. Daardoor wordt er onvoldoende serotonine aangemaakt en dat zorgt voor sombere gevoelens. Een daglichtlamp kan wonderen doen. Een paar weken naar Curacao ook :-) Ik krijg zelf last van hoofdpijn als de luchtdruk snel daalt, maar dat is weer wat anders :-) Sterkte er mee, de winter is nog maar amper begonnen.

Vaak zijn jullie types die, doordat ze te weinig daglicht krijgen, reageren met deze klachten. Bij ernstige klachten wordt er wel daglicht behandeling toegepast. Hoogtezon schijnt ook te werken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100