Kan je door gezamelijk gebruik van neusdruppels elkaar besmetten ?

b.v verkoudheid.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja. De stoffen in neusdruppels werken op de zwelling van het neusslijmvlies, waardoor je verlichting krijgt van symptomen. Echter, het werkt niet tegen de oorzaak, de verkoudheid zelf. Dus je kan via de tuit elkaar besmetten

Jaaaah! De virussen blijven achter op de spuit middels de slijm in je neus. Vervolgens steek je die spuit op de plek waar die virussen het liefst zitten, je slijmvliezen. Heel erge besmettingsbron!

Ja, dat zou heel goed kunnen. Het beste is om ieder een eigen neusspray te gebruiken. De bacterieën en virussen in je neus worden niet gedood door het gebruik van neusdruppels. Door het gezamelijk gebruik van neusdruppels of spray onstaat een soort van kruisbesmetting.

jazeker, het zit toch zeker in je neus? de bron waar alle bacillen vergaderen! dus het antwoord is ja.

Ja! Heb dit zelf eens meegemaakt... erg vervelend. Je kunt de neusdruppels van elkaar gebruiken (spuitflacon) mits deze zeer goed schoon is gemaakt. Liefst uitkoken in water... maar dat is soms haast niet te doen. Gewoon allemaal een eigen flesje dus.

Ja zeker, het uiteinde van het flesje komt in aanraking met je neus. Besmetting is dus mogelijk. Hoewel het virus wappert ook zo al door je huis. Liesbeth

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100