Kan je een relatie afbouwen?

Mijn vriend heeft mij gezegd dat hij de relatie wil afbouwen. Hij houdt ontzettend veel van mij geeft hij aan en ik ook van hem alleen hij ziet het niet meer zitten tussen ons. Nu wil hij het afbouwen tussen ons omdat hij denkt dat we niet ineens kunnen stoppen maar er tijd voor nodig hebben (tot november zei die).. Ik kan hier totaal niet bij met mijn gedachten en vindt dit totale waanzin. Heeft iemand ooit vaker van zoiets gehoord? Als je zoveel van iemand houdt hoe krijg je het dan over je hart om met je geliefde af te bouwen? Hij wil nu nog allemaal leuke dingen doen met elkaar zodat we goede herinneringen hebben. Ik kan dat totaal niet, ik kan alleen maar denken aan dat dit een marteling is wat mij langzaam kapot maakt tot ik uiteindelijk definitief aan de kant gezet wordt in november. Heeft iemand ooit eerder van deze waanzin gehoord? Ik kan hier niet mee omgaan

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee dat kan niet en hoe jij het beschrijft kan gewoon niet. Hier zit meer achter wat hij je niet vertelt. Je houdt van iemand of niet, maar afbouwen lukt je echt niet als je van iemand houdt.

Ik heb in tijden niet zoiets raars gehoord!!!! Nog effe en dan mag je ook met andere uit en naar bed :s Stop ermee, het wordt voor allebei stukken moeilijker om af te bouwen dan er in 1 keer een eind aan te maken!!

Dit is waanzin, je doet alles voor je relatie of je kapt er maar mee. Dit is zwaar, je weet dat het op houdt, maar toch ga je afspreken. Dat klopt gewoon niet. Je zegt zelf ook dat je dit waanzin vind, je vriend wilt de relatie ook stoppen, dus ik zou er nu gewoon mee stoppen ipv 'afbouwen'. Slaat totaal nergens op.

Niet pikken, het is uit of niet. Een relatie afbouwen hoe kom je erbij!, ga met hem praten en maakt hem duidelijk dat je zekerheid wilt, je kan wel van iemand houden maar dan als vrienden. dan kun je het niet meer zien zitten, ga met hem praten, ga hem duidelijk maken dat jij duidelijkheid wilt. en die leuke herinneringen jammer dan! ga je dan alleen nog maar leuke dingen doen voor herinneringen? als je leuke dingen doet doe je dat omdat je het leuk vind, en goeie vrienden bent. want als je dat gaat doen voor de herinneringen dan heb je het niet naar je zin. dan is het alleen maar voor die herinneringen Ga met hem praten en maak het duidelijk komt goed!!

Ja, dat kan. De jongelui van tegenwoordig doen dat best veel. Bij de ouderen is dit erg onbekend. Ouderen denken wat dat betreft vaker zwart/wit: een relatie is helemaal aan, of je haat elkaar. Maar dat hoeft dus niet. Je kan ervaren dat een liefdesrelatie je niet meer brengt wat je ervan verwacht. De relatie is dan op dood spoor gekomen. Maar het is ook zonde, om de relatie helemaal weg te gooien. Je kan dan besluiten om er een vriendschapsrelatie van te maken. Dat gaat zeker gepaard met rouw. Volgens mij is het daarom beter om het eerst uit te maken, dan een paar weken geen contact meer te hebben om te rouwen, om daarna langzaamaan weer een vriendschappelijke band op te bouwen.

Hij houdt ontzettend veel van je en stelt voor af te bouwen totdat het voorbij is. Totale onzin. Woorden, maar geen waarheid. Hij wil kappen met jullie relatie/vriendschap maar denkt dat hij het op deze manier wat makkelijker brengt. Omdat hij niet gewoon eerlijk in je gezicht zegt: over en uit, helaas pindakaas. Wat een slap gedoe. Abouwen..., jaja. Totdat hij intussen weer een ander heeft gevonden? Wees jij dan de eerlijk en de sterke en zeg: oké, je wilt stoppen. prima. Nu. En geen sleeptouwgedoe. Doei. Herinneringen met en foto's van hem heb je genoeg. Laat hem gaan. 't Is toch al niks meer.

Het ligt er natuurlijk helemaal aan hoe jullie beiden er tegenaan kijken. Jij voelt je hier niet prettig bij, en dat hoort hij te respecteren (hij houdt toch nog steeds van je?). Het is moeilijk, maar wel beter om er nu een punt achter te zetten. Als jullie vrienden willen blijven, moet je eerst een paar maanden echt uit elkaar zijn geweest. Daarna kun je misschien weer eens een keer met hem naar de bios ofzo. Laat hem goed merken wat JIJ ervan vindt. Succes!

Ik vind het persoonlijk niet kunnen en het detail van 'tot november' nodig te hebben om af te bouwen vind ik enigzins vreemd. Misschien houd hij iets achter voor je. Zeg eerlijk wat je er van vindt en dat je het moeilijk vindt om zo door te gaan. Ik heb een beetje het gevoel alsof hij je aan het lijntje houdt.

Ik zou denken dat hij al een ander op het oog heeft, en als dat niet lukt hij in november toch maar voorstelt om het "nog een kans te geven"tussen jullie. Vertel hem dat zachte heelmeesters stinkende wonden maken, en maak het zelf uit. Hou de eer aan jezelf, sterkte ermee

Nee, kan niet. Klinkt alsof hij nog ff een lekkere zomer met je wil en dan is t klaar. Ik zou nog veel meer over dit absurde kunnen zeggen, maar dan val ik in hh bij de vorige antwoorden.

Ik vind dit helemaal geen raar idee, je zou elkaar best kunnen helpen wat dingen te verwerken. Mits je geen ruzie gaat maken natuurlijk. Het is je liefde geweest maar toch ook je beste maatje? En als jij erg veel verdriet hebt, omdat jullie de relatie straks gaan beeindigen, dan is een maatje voor troost toch helemaal niet zo gek? Ik ben nadat ik en mijn eerste man besloten hebben de relatie te eindigen (1 kindje samen) Zijn we nog een weekendje scheveningen wezen doen. Dezelfde hotelkamer en we hebben ook een hele fijne laatste nacht gehad samen. Dus ja, ik vind het geen raar idee en hij heeft vast ook deze bedoeling hierachter, anders zette hij je gelijk aan de kant denk. Probeer de goede bedoeling achter zijn voorstel te zien.....

Nee absoluut niet. In mijn werk doe ik het wel bij gezinnen, maar daar heb ik een werkrelatie mee!

Wat een onzin. Ik vind dat als je niet meer met iemand verder wil, dat je dat gewoon moet zeggen en er een eind aan maakt! 'Afbouwen' is alleen maar vreselijk moeilijk, als je toch al weet dat er een eind aan komt. Sterkte!

Dat moet je niet goed vinden. Hij gebruikt je. Voor welk spelletje weet ik niet, maar wees ervan overtuigd dat hij je gebruikt. En je gelooft toch niet echt dat hij zo ontzettend veel van jou houdt hè? Als dat zo was zou hij niet van je af willen en als jij dat nog steeds gelooft steek jij je kop in het zand. Hij mag je en daarmee houdt het op. Dus zet er rigoureus een punt achter. Het is al rot genoeg dat hij genoeg van je heeft en voor zijn plezier zou jij dan ook nog eens extra moeten gaan lijden tot november. Niet doen.

Je geeft zelf het antwoord al , kwelling en waanzin. Aan de ene kant is ie te laf om het recht in je gezicht te zeggen dat ie niet meer verliefd is (ik denk alleen dat hij het houden van iets onderschat). En aan de andere kant siert het hem gek genoeg dat hij het niet afbouwd zonder het te melden. Door simpelweg steeds ongezelliger en minder lief te worden. Hou het kort....relatie afbouwen laat hem dat maar lekker alleen bij zijn moeder gaan doen. Jij gaat alleen maar opbouwen , en met hem is niet zo`n goed plan.

Er zijn in mijn theorie 2 opties: hij probeert jou bij de hand te houden tot hij iemand anders heeft (deze geloof ik zelf niet moet ik zeggen) OF hij is een enorme schijterd (en lieverd) en zo bang om jou te kwetsen dat hij deze idiote constructie heeft bedacht zodat JIJ voor zijn gevoel aan het idee kunt wennen, WANT HIJ WIL ER WEL MEE STOPPEN!!!! Eigenlijk legt hij de bal nu dus bij jou en dat is niet zo netjes (als jij dit niet wilt moet JIJ dus de relatie verbreken) maar ik geloof niet dat dit uit kwade wil is maar meer uit onmacht om de stap te zetten.

Een relatie afbouwen, kan naar mijn idee alleen als je ALLEBEI de relatie niet meer ziet zitten, maar elkaar nog wel aardig vind. Als je relatie is doodgebloed en de passie eruit is kun je samen besluiten om op vriendschappelijke voet nog leuke dingen met elkaar te ondernemen, zonder intimiteiten of seks. Dit werkt alleen maar als je allebei niet meer verliefd bent of van elkaar houdt. Als de relatie eenzijdig verbroken wordt, zoals in jouw geval is dat onmogelijk. Het klinkt natuurlijk wel heel lief en aardig, zo van: ik laat jou niet zomaar in de steek, (wen er maar vast aan!) maar dat gaat niet werken. Voor degene die in de steek wordt, is dat extra pijnlijk, steeds weer de confrontatie en het vooruitzicht dat het een aflopende zaak is. Je blijft dan hopen dat het weer goed komt. En hoe ga je om met evt. intimiteiten? Bouw je ook de seks af?? En als een van beide een ander ontmoet, wat dan? Heel onduidelijk. Niet doen dus. Voor jou is het veel beter om er definitief een punt achter te zetten. Is ook pijnlijk, maar je bent er sneller overheen en dan kun je de draad van het leven weer oppakken.

Hey,joh...wat een k*tsmoes! Gewoon gelijk met 'm kappen,weet je?! Echte bullshit is dit. Ga gewoon verder met je eigen leven...ok,kweet het: is héééél erg moeiijk om iemand los te laten waarvan je hééééél veel houdt,ok? Maar je kunt 't beste gewoon er zélf mee kappen,dan kun je het in je eigen tempo zeg maar,verwerken. Bereid je wel ff mentaal en emotioneel voor,want het wordt wél een grote klap,ok? Zorg,dat je je verhaal/verdriet kwijt kunt bij vrienden of goeie familieleden (zus,broer,ouders,grootouders,een lieve oom of tante,enz.) of iets dergelijks.... En dan zeggen sommigen dat dat bij jongeren nu zo 'in' is? Nou...écht niet,hoor! Wanneer ik op iemand ben en er niks meer mee wil,dan zeg ik dat gewoon en probeer er wel nog vrienden mee te blijven of er iig normaal tegen te doen.... Weet je...: liefde kun je nou eenmaal níet afdwingen,zeg maar,ok? Hee,megasterkte gewenst en kom op voor jezelf... Grtz... Dennis :)

Nee dat kan niet , in zijn ogen wel maar dat komt omdat hij nog alleen de leuke dingen wil doen , dus de lusten maar niet de lasten. ALs hij in die periode iemand anders vindt dan zal het afbouwen wel heel snel gaan Daarbij moet je ook denken idd wat ik al zag staan als reactie: kan hij pas n November bij zijn nieuwe vriendin wonen. Dat is iets waar je denk ik toch serieus rekening mee moet houden dat hij al iemand achter de hand heeft . Een relatie kan je dus absoluut niet afbouwen

hij zal het goed bedoelen maar mijn ervaring is dat het niet werkt. je kan wel heel veel van iemand houden, maar er is een verschil tussen houden van, en houden van. ik hou heel veel van mijn familie bv. maar als de liefde over is kan het 'houden van' een ander soort 'houden van' worden, zonder dat extra 'iets' wat je wel in een relatie zou moeten hebben lijkt het meer op het 'houden van' zoals je bij familie of andere vrienden doet. het lijkt erop of hij het puur vriendschappelijk wil houden om het op die manier af te sluiten. bij mij werkt het niet in ieder geval, (maar dat hoeft bij anderen niet zo te zijn natuurlijk) ten eerste omdat het heel lastig is om een grens te trekken tussen wat vriendschappelijk is, en wat al die tijd vertrouwelijk was. (ik heb zelf dan het gevoel dat ik steeds mijn grenzen aan moet geven. vriendschappelijk is ook echt vriendschappelijk, dus ook wat bv goed bedoelde opmerkingen betreft) en ten 2e omdat jij weet dat het een soort uitstel is van executie. heb onlangs een relatie beeindigd en wel gezegd dat ik het prima vind om het contact af te bouwen, maar elkaar niet meer zoveel hoef te zien als daarvoor en laat de keus dus aan een ander. (het kan, het moet niet. vriendschappelijk met elkaar omgaan is okay, wil je het niet is het ook okay) af bouwen is niet echt het juiste woord voor mij, maar ik hoef er niet perse een streep onder te trekken omdat ik daar geen reden voor heb. maar goed, als jij je er niet lekker bij voelt moet je het gewoon niet doen op deze manier. als je wat aan het idee bent gewent is het misschien wel weer mogelijk omdat het niet meer zo confronteren is (dit hadden we anders ook, maar het is nu niet meer op die basis) sterkte in ieder geval!!

Ik vind dit een vreemde gang van zaken! En echt niet kunnen! Als hij beweerd echt zoveel van jou te houden maar het niet meer ziet zitten tussen jullie zou hij pas een echte vent zijn als hij de relatie gelijk zou beeindigen. Dat is natuurlijk heel erg pijnlijk, maar zo weet jij wel waar je aan toe bent en kun je vervolgens weer proberen iets van je leven te maken. Wat heeft het voor zin om dit voort te laten duren als hij toch met jou wil breken?! Volgens mij ziet hij jou gewoon als een soort speeltje, een marionet die danst naar zijn pijpen.. Niet doen dus! Volg je gevoel, volg je hart! Sterkte!

Afbouwen ; goeie vraag. Denk dat je voor jezelf moet afvragen of je daar gelukkig van word , dus puur naar jezelf kijken daarin. Als ik je tekst zo goed lees geef je zelf al het juiste antwoord daarin ;)

Dit klinkt eerder alsof hij je als kruk gebruikt tot hij zelf zijn weg ermee gevonden heeft... wat een ei***. Ik zou hem direct de deur wijzen en zelf mijn verdriet en verlies verwerken. Zo iemand wil ik niet eens meer als vriend... oh, ik hou niet meer van je, ik ga mijn relatie met jou afbouwen... jeetje zeg wat moet dat zeer doen! Zo iemand wijs ik direct de deur. Vriendschap? na zoiets? Doe normaal zeg. Hoe haalt hij het in zijn hoofd om je zo te behandelen! grrr!!

Mijn antwoord is natuurlijk mijn mening,maar ik denk dat je nu zelf de regie in handen moet nemen. Dit is wat hij wil maar wat wil jij zelf???Ga je door en wacht je tot je over een paar maanden gedumpt word.Of ga je nieuwe herinneringen maken zonder hem?? Ik zou persoonlijk de eer aan mezelf houden en heb bedanken voor de fijne tijd,maar wel duidelijk stellen dat het nu dan maar over en klaar moet zijn. Het is natuurlijk erg zuur,zeker als je nog echt van hem houd,maar he',verdient hij jouw wel op deze manier? Dus kortom ,NEE een relatie kun je,mijn inziens,niet afbouwen.

U heeft het vooruitzicht om met de donkere dagen voor Kerst gedumpt te worden. Hij heeft het vooruitzicht om nog voor de zomer gedumpt te worden. Laat u niet als een mak schaap naar de slachtbank leiden, maar neem de koe bij de horens om zelf de relatie te beeindigen. Uw beslissing doet minder pijn dan zijn beslissing. En u bent er weer eerder bovenop. Pak alle spullen bijeen die je ooit van hem hebt gekregen en breng dat naar hem toe. (of hij kan het de dag voor grofvuilophaaldag nog afhalen) Een intieme relatie kan men niet afbouwen, een anderssoortige relatie wel. (en als jouw nickname ook een koosnaampje is van jouw vriend, dan zou ik die gelijk veranderen.)

Hij is waarschijnlijk bang om jou verdriet te doen en/of om zelf verdriet te ervaren. Maar dat hoort bij relaties en het uitgaan van relaties. Als je allebei de relatie niet meer zo ziet zitten, zou je nog kunnen overwegen om af te bouwen, maar in jullie geval is dat niet zo. Voor jou is het, denk ik, beter om het gewoon uit te maken. Je zou nog een paar keer telefonisch contact kunnen hebben of wat kunnen mailen/sms'en, maar meer ook niet. Het zal een nare periode worden, maar je komt er wel overheen. Zoek afleiding: doe leuke dingen, ga sporten en werk aan je zelfvertrouwen, dan komt het wel weer goed! Sterkte!

is wel wat egoïstisch van je vriend. Als hij niks meer met je wil, hou dan gelijk op. Op deze manier bouwt/breekt hij jou eigenwaarde ook af. Als het alleen nog maar om de 'leuke dingen' gaat, laat hem die ook maar bij een ander zoeken. Zal wel gaan om het lichamelijk aspect van de relatie waar hij dan zonder moet!!! zoek iemand anders die jou wel waard is. Die voor de leuke en 'minder' leuke dingen gaat. Dumpen die hap!!!

Zakelijke mentaliteit in een mensenrelatie is niet mogelijk!

Als ik het zo lees lijkt het meer alsof hij er nog het beste van wil nemen. Hij is vast bang om alleen te zijn, en kan jou daarom niet helemaal loslaten... totdat er een ander in beeld komt. Als ik jou was zou ik er niet omheen draaien en er gelijk een punt achter zetten. Je kunt een relatie enkel opbouwen, niet afbreken.

Mijns inziens, en ik ben best modern ingesteld, is dat afbouwen een lijdensweg is. Een tijd elkaar niet zien na de breuk om vervolgens op vriendschappelijke voet door te gaan met elkaar en dat rustig aan OP te bouwen is een beter idee. Woon je bij elkaar dan is dat wat anders, dan heb je vaak geen andere keus dan bij elkaar te blijven en doe je wat nog mogelijk is - mits je goed met elkaar overweg kunt - het zo goed mogelijk met elkaar nog door te brengen. Maar kom op zeg, dit is geen poging te stoppen met roken?! En er zijn twéé mensen bij betrokken! Wat zegt JOUW gevoel? Kun jue er nu nog niet uitkomen, ga dan een paar dagen weg zonder telefoon pc tv of whatever, even helemaal alleen jij op stap. En bedenkl dan even goed bij JOU zelf (!) of dit is wat jij wilt? Maar ik denk dat je het antwoord wel al weet... Jij hebt er ook nog wat in te zeggen en als jij het niet ziet zitten op die manier te doen, dan heb je de keuze zelf weg te gaan. Hij heeft daar dan niets tegenin te brengen, want dit is jouw keuze, hoe triest ook... Jij hoeft niet onnodig te lijden, normaal of niet normaal. Zo'n idee is allen goed als je dat beiden ziet zitten, en kan, naar mijn mening, niet eenzijdig besloten worden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100