Mag een verpleegster in het ziekenhuis je een injectie geven door je pyama heen in het bovenbeen ?

Ik hep helemaal geen ervaring met ziekenhuizen.

(Gelukkig maar)
Of ben ik een zeurpiet ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee, dat mag niet zomaar. Maar als je psychish onhandelbaar bent en een bedreiging voor je eigen leven vormt of bent en je hevig verzet, dan is het zeer zeker toegestaan. Dit is dan wel onder dwang! Een arts moet hier ALTIJD toestemming voor geven! En een goede arts laat zich informeren door een psychiater (crisis) Maar in het gewone doen en laten absoluut niet. En een zeurpiet vind ik je ook niet. Gewoon een goede vraag Toegevoegd na 3 minuten: +1 voor de vraag

Als mijn geheugen me niet in de steek laat is me dat weleens gebeurd. Jaren geleden toen ik 9 was en opgenomen was om mijn neusamandelen te laten verwijderen. Maar dat was in de VS in een legerziekenhuis. Over je tweede vraag: Ik ken je niet goed genoeg om daar uitspraken over te doen... ;)

Nee, dit is niet dé manier om injectie's te geven. Vind dat je hier rustig iets van kan zeggen als het gebeurt, dan ben je geen zeurpiet het is namelijk wel jouw lijf.

NEE! (jammer dat ik dit antwoord niet VET kan weergeven) Toegevoegd na 9 minuten: En... nee, je bent geen zeurpiet Goeie Vraag!

Het is niet hygienisch als die naald eerst door de stof van je pyama heen moet.. Dat lijkt me niet de goede manier!

Nee natuurlijk mag dit niet! Er kunnen stofvezels mee komen naar binnen, al is die kans wel erg klein....

Noodsituaties daar gelaten... Het lijkt me niet de meest vooraanstaande manier om een injectie te geven...

het is toch altijd heel belangrijk om eerst de huid te ontsmetten? Het lijkt mij dat het dan normaal is om de stof van de pyamabroek even aan de kant te schuiven, het eerst te ontsmetten en dan pas te injecteren. Ik ben zeker van mening dat je hier iets over moet zeggen, stel dat jij er nare infecties aan overhoudt!

Nee, dit mag niet. Zoals boven al een aantal keren genoemd is mag het bij uitzondering wel, maar bij een gewone injectie die je in het ziekenhuis krijgt mag het NOOIT. Je kunt namelijk niet zien waar de injectie gezet wordt. Voor het zelfde geld heb je op deze plek een moedervlek, 'n wondje, 'n wratje of bijvoorbeeld een wijnvlek. Dit zijn al plaatsen waar je nooit zomaar een spuit in mag zetten. Iedereen die opgeleid is in de zorg en bevoegd is om een injectie te zetten weet dit. Ik zou er zeker iets van zeggen!

Injectie door je pyama gaat niet lukken. Zo kan die de ader niet zien he, Dus dat gaat helaas niet lukken...

Als dit gebeurd is kan ik alleen weerspannigheid als reden bedenken, maar dan nog...Een pyamabroek is snel naar beneden getrokken.Vreemd verhaal, zeker niet zeurderig.

Waarom zou je een zeurpiet zijn? Volgens de nu geldende protocollen voor injecties, intramusculair, (in de spier) subcutaan (onder de huid), en intraveneus (in de ader) mag er niet door de kleding heen gespoten worden. Dit protocol is een voorbehouden handeling die door gekwalificeerd personeel gedaan moet worden. Ook het thuis-injecteren, bijv. bij diabetespatienten met een insulinepen, mag er absoluut niet DOOR de kleding heen gespoten worden. Er kunnen ernstige complicaties ontstaan door deze manier van handelen!! Zelfs de injectienaald kan afbreken. Mocht je dit ooit zien of gehoord hebben moet je dit melden, want er is voor iedere verpleegtechnische handeling een bestaand protocol in Nederland.

Ik weet niet wat ik lees.... Is dit echt gebeurd? Dit moet gemeld worden!!! Dit mag echt niet!!!

Lijkt me toch dat dit alleen in een noodgeval moet kunnen en er dus geen seconde te verliezen is. Zij kan je been niet controleren, misschien prikt ze net op een plek waar je een wondje hebt. (muggenbult, wespensteek of schaafwond). Je bent helemaal geen zeurpiet en de volgende keer gewoon vragen waarom ze dit doet.

Vroeger in de oorlog werd het wel gedaan in geval van nood en dan ook nog alleen in de spiermassa maar nu niet meer .Ik zou zeggen ga terug naar het ziekenhuis en vraag waarom. Nog beter dien een klacht in.

Volgende keer vragen of ze wel haar papieren heeft als verpleegkundige, of dat ze ze bij zegeltjes heeft samengespaard. Deze zuster had of haast of geen zin in haar werk, anders doe je dit niet. Je hebt toch niet voor niets een opleiding genoten, met alle protocollen die erbij horen. Als ze het de volgende keer weer wil doen, WEIGEREN en eisen dat een echte, ervaren verpleegkundige je injecteert.

Onhygienisch en onverantwoord. Bovendien wordt de superfijne punt van de injectienaald al beschadigd. Een naald wordt met grote zorg geproduceerd om zo weing mogelijk pijn te bezorgen.

In medisch-verpleegkundige protocollen wordt het ontsmetten als zinloze handeling beschouwd. Het injecteren door kleding heen gebeurt alleen in crisissituaties (bij ongevallen en in de psychiatrie) en mag zo alleen gebeuren als het niet anders kan.

Bronnen:
http://zorgprotocollen.nl/injectieintramus...

Officieel niet, je hoort de huid te desinfecteren en goed te kijken waar je prikt. Heb het ooit wel eens meegemaakt dat een patiënt zo onrustig was en een gevaar voor ons en voor zichzelf. Toen was er geen andere keus, dan ongezien prikken. Dit doe je alleen in uiterste noodzaak.!! Liesbeth

misschien wel als het onder dwang moet gebeuren.

Dat gebeurt vaker. In principe kan het geen kwaad. Verpleegkundigen leren te spuiten op een gedesinfecteerde huid, maar dat gebeurt veelal niet meer. Bijvoorbeeld bij het insuline spuiten. Vaak ook gewoon door de panty heen. Een naaldje wordt daar niet bot van, dat gebeurt alleen wanneer je dezelfde naald gebruikt voor het opzuigen van de injectievloeistof en het injecteren. Een zeurpiet ben je niet, je kunt dat gerust vragen aan een verpleegkundige.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100