Ik ben 17, uit huis en zit nu tijdelijk bij vrienden, wat moet ik doen?

Sinds een week of 3 ben ik weg thuis, definitief. Ik zit bij een vriendin in huis.

De moeder van de vriendin waar ik nu bij zit, zit erg krap. Ik krijg 100 euro van mijn moeder, elke maand, maar dat is niet genoeg.
Nu wilde ik examens halen, werk zoeken en een jaar op kamers gaan, maar dat loopt natuurlijk niet zoals gepland.

M'n examens zijn niet goed best gegaan, en nu maak ik me daar ook erg zorgen over. Omdat ik zo erg zat met dat ik uit huis ben en geen idee heb wat ik verder kan doen, ben ik eigenlijk erg afgeleid geweest tijdens mn examens, maar daar is niks aan te doen. Nu heb ik overal gesolliciteerd in de afgelopen 2 weken, maar ik hoor overal 'nee' of helemaal niks.

Nu zeg ik niet dat de thuissituatie tussen mij en mijn moeder alleen haar schuld is, want dat is het natuurlijk nooit, maar ik wil gewoon absoluut geen contact meer en ik ben bang dat als ik contact opneem met jeugdzorg, zij mij waarschijnlijk met behulp van een maatschappelijk werker proberen terug te krijgen in huis en dat wil ik echt niet! Het liefst wil ik dit gewoon doen zonder dat mijn moeder ergens van af weet, ik heb alleen geen idee hoe.

Vrijdag ga ik op vakantie, dan is het daarna eigenlijk zo dat ik hier nog een weekje kan blijven en dan moet ik weg.
Ik wilde die vakantie het liefste doorverkopen eigenlijk, want het is natuurlijk niet handig, maar dat raakten we niet meer kwijt, dus we hebben nu alles voorbereid, dat ik daar gewoon heen ga.

Heeft iemand enig idee wat ik kan doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Hé, gast, wat zit jij in een rotsituatie zeg. Toch lijkt het me handig om wel hulp te zoeken en daarbij heel duidelijk aan te geven dat je echt niet terug gaat. Als je hulp zoekt hoor je wat de mogelijkheden zijn, om bijv. begeleid op kamers of misschien zijn er andere mogelijkheden. Je kan ook naar het maatschappelijk werk toe, kun je niemand vinden vraag dan je huisarts om hulp, die kan je ook verwijzen naar een hulpverlener. Het lijkt me op dit moment, zonder inkomen heel lastig om op jezelf te gaan, maar wie weet, weet een hulpverlener wel de weg hierin. Ik hoop dat je kan genieten van je vakantie en dat je wat kunt met de antwoorden. Ik wens je heel veel sterkte! Ennu, jij komt er wel! Je situatie is heel rot, maar ook al is het nu onvoorstelbaar, het zal beter worden, echt waar.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100