Is het waar dat als je buikspieroefeningen doet je buik dikker/zichtbaarder word?

Mijn zusje beweert dat je buik dikker/groter word als je buikspieroefeningen doet. In mijn ogen word je buik juist platter en strakker. Haar bewering is dat een dietiste dat ooit tegen haar heeft gezegd en dat je spieren heel erg groot en dik zijn dus dat 'duwt' je buik naar voren. Ik wil graag een strakke buik, maar weet nu niet zo goed wat ik moet geloven.

Weet jij het antwoord?

/2500

Met (buik-)spieroefeningen train je je spieren, hierdoor worden ze inderdaad groter. Wanneer je echt wilt afvallen kun je het beste aan cardio doen. Dan train je voor vetverbranding op 70% van je max hartslag. max hartslag = 220-leeftijd voor vrouwen en voor mannen 226-leeftijd.

Je kunt een sixpack krijgen (zie afbeelding) en ja dan komen je spieren naar voren maar in de huidige tijd is dat verschrikkelijk 'in de mode' dus dat lijkt me het probleem niet. Toegevoegd na 1 uur: Voor het geval de vraagsteller toch een vrouw is: nog een afbeelding:

Door buikspieren word je buik strakker en je houding beter (als je ook je rugspieren traint). Je buik kan hierdoor slanker lijken. Maar de echte invloed is je voeding. Als je ongezond eet, zit er een laag vet overheen en zie je helemaal niks van je buikspieren. Je buik word echt niet dikker van een beetje buikspieroefeningen doen. Als je je buik echt strakker wilt, moet je vooral je voeding flink aanpassen. Als je daarover tips wilt, moet je maar zeggen. Toegevoegd na 1 minuut: Buikspieren zoals in de foto's in het andere antwoord krijg je echt niet. Die mensen trainen heel zwaar elke dag en hebben een strak eetschema om hun vetpercentage omlaag te halen.

het gezegde van 'de klok en de klepel' is op je zusje van toepassing... als je gaat oefenen om je buik platter en strakker te krijgen, moet je dat vooral doen met buikspieroefeningen en daar zijn meer soorten van : prima. als je zusje bodybuilder wil worden, zijn daar ook oefeningen en een bepaalde levenstijl voor, voeding en een heel ander ritme/ trainingsuren. antwoord : als je buikspieroefeningen doet op de normale manier wordt je buik n.i.e.t. dikker / zichtbaarder !

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100