Hoe kan je een dikke buik hebben, maar toch geen borsten?

Ik vroeg me af hoe sommige meisjes toch een dikke buik kunnen hebben, en tegelijk nog bijna geen borsten. Meestal hoor je dat dikke mensen grote borsten hebben, en andersom dat dunne mensen kleine borsten hebben.

Weet jij het antwoord?

/2500

Omdat alle mensen nou eenmaal verschillend zijn. De een is lang, de ander kort. De een heeft grote borsten, de ander een dikke buik. Niemand is hetzelfde. Dat wordt deels bepaald door de genen van de voorouders, maar ook door de voeding en de omstandigheden waarin men opgroeit.

Als het om meisjes gaat, dan kan het dat de borstgroei niet (volledig) op gang is gekomen. Dit begint in de puberteit, maar gaat nog een tijd door. Borstweefsel is vetweefsel en dikke mensen hebben over het algemeen dus ook een grotere borstomvang. Maar de grootte van de borsten is ook genetisch bepaald. Vrouwen met hele kleine borsten krijgen niet zomaar hele grote borsten door veel te gaan eten. En andersom krijgen vrouwen met hele grote borsten ook niet zomaar hele kleine borsten door af te vallen. Bij afvallen neemt de borstomvang wel wat af.

Een dikke buik komt gewoon door teveel snoepen of ongezond eten . Ook door te weinig bewegen. Dat heeft niks met de borsten te maken

Borstweefsel is géén vetweefsel. Maar als we in gewicht aankomen door vet of vocht gaat het ook on de borsten zitten. Heb je hier echter geen aanleg voor blijven je borsten even groot en neemt alleen je buikomvang toe. En de rest van je lichaam ook. Wederom verschilt dit van persoon tot person al naar gelang je lichaamsbouw.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100