Afwezig gedrag, wat is de oorzaak en wat kan ik er aan doen?

Ik vertoon afwezig gedrag, ben er zelfs aangesproken op door mijn manager.. ik heb beterschap beloofd, maar ik weet niet wat ik er tegen kan doen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Afwezig gedrag kan allerlei oorzaken hebben. - rouw; - verliefdheid; - adhd (zeg maar add); - dissociëren; - onverschilligheid, saai en eentonig werk; - veel externe prikkels als lawaai, leuke collega's. Wat je kan doen, is leren je te concentreren. Dat gaat met meditatie of mindfulness. Als je er echt last van hebt -en nu je baas je er op heeft aangesproken lijkt mij dat wel- kan een training mindfulness deels vergoed worden door de zorgverzekering. Mindfulness is meestal een onderdeel binnen een therapie als er sprake is van onder meer dit soort verschijnselen.

mischien verveel je je op je werk ? dan schijn je niet meer geprikkeld te worden en moet je juist meer werk gaan zoeken ?

wat je kan doen is alert zijn en je focussen op je werk. maar daarmee neem je de oorzaak niet weg. ga eens bij jezelf te rade: waarom ben je zo afwezig? zijn er in je priveleven dingen gaande? is het werk saai en geestdodend? probeer eerst de oorzaak te achterhalen, om die vervolgens aan te pakken. succes!

Er hoeft niet één oorzaak te zijn. In aanvulling op de andere antwoorden zou je eens naar de leefomstandigheden kunnen kijken. Gebrek aan frisse lucht, licht of niet de juiste temperatuur kunnen een rol spelen. Ook voeding kan de oorzaak zijn. De after lunch dip is berucht en wordt grotendeels veroorzaakt door een ruime hoeveelheid geraffineerde koolhydraten maar ook te weinig eten kan een gebrek aan concentratie en afwezigheid veroorzaken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100