klopt het dat mannen 1 bot minder hebben dan vrouwen?

ik heb het een keer gehoord maar weet niet of het klopt

Toegevoegd na 6 minuten:
er was een rib dat mannen minder hebben

Toegevoegd na 18 uur:
ik krijg veel antwoorden dat balleen adam dat heeft van adam en eva maar als hij dat had dan zouden andere mannen dat toch ook hebben want anders zouden er geen mensen op de aarde zijn snap je

Weet jij het antwoord?

/2500

Die verhalen zijn er de man zou 1 rib minder hebben echter dat is niet waar mannen en vrouwen hebben even veel botten.

Alleen adam (van eva)

Mannen en vrouwen hebben evenveel botten. Het fabeltje van de rib komt uit de bijbel. God heeft immers de vrouw gecreëerd van een rib van Adam.

Het gezegde is Vrouwen kosten mannen een rib uit hun lijf. Daarmee wordt bedoeld dat vrouwen geld kosten want ze willen verwend worden. Het is echter figuurlijk bedoeld, mannen hoeven geen rib in te leveren als ze een vrouw het hof maken.

Dit geloven Christenen, het komt uit de Bijbel, dat God Eva maakte uit een rib uit Adam. Echter, mannen en vrouwen hebben even veel ribben. Alleen Adam had dus een bot minder.

Nee. Dit idee is ontstaan doordat mensen uit het bijbelverhaal dat Eva geschapen is uit een rib van Adam, de conclusie trekken dat de man daardoor dus een bot minder over heeft. Er zijn echter taalkundigen die denken dat dat hele verhaal over zijn rib een verkeerde vertaling is, dat in de oorspronkelijke taal het woord voor rib hetzelfde is als het woord voor penisbot. Het zou dan moeten zijn dat Eva geschapen is uit het penisbot van Adam. Dat zou dan de Bijbelse verklaring zijn van waarom mensenmannen geen penisbot hebben, terwijl bij veel andere zoogdieren de mannetjes wel een penisbot hebben.

Dat verhaal van die rib komt inderdaad uit de bijbel. Doordat mannen en vrouwen een wat verschillende bouw hebben (heeft geloof ik ook met verdeling van spierweefsel en vetweefsel te maken), *lijkt* het alsof een man een rib minder heeft dan een vrouw. De schrijvers van de bijbel gingen ervan uit dat dat werkelijk zo was, en het verhaal van Adam's rib paste daar prima in.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100