ik hoor al lang stemmen in mijn hoofd, wat kan dit zijn en wat moet ik ermee doen?

Een verteld mij altijd de verkeerde negatieve dingen wat ik moet doen, ik raak er gestoord van. Als ik naar de huisarts ga, kan ik hem dan verplichten niets aan mijn moeder te zeggen? Ik ben bang dat hij gaat zeggen dat ik gek ben

Weet jij het antwoord?

/2500

Je bent psychotisch aan het worden. Ga maar gauw naar de huisarts. Meestal is dit met een anti-psychoticum te verhelpen. Het is een tekort aan een of ander stofje in de hersenen. Wel snel naar de dokter.

ten eerste: een huisarts mag jou kwalen aan niemand doorvertellen (daar heeft hij een eed voor afgelegd) ten tweede: waarom zou je dit niet met je moeder bespreken? ten derde: ga niet googelen met wat het zou kunnen zijn. want dan kom je de gekste dingen tegen waar je alleen maar ongerust van wordt. suc6!

Het beste is dat u eerst er met uw ouders over gaat praten. Daarna maakt u een afspraak met uw huisarts om u door te laten verwijzen. Het wordt namelijk van kwaad tot erger zonder medicatie. Stemmen kunnen u gevaarlijke dingen opdragen zoals; spring voor de trein, in het water, van het dak, door een etalageruit etc, of vermoord iemand.

Wees niet bang: zo is de gedachtegang van de dokter niet. Hij zal jou aanhoren en het waarschijnlijk heel vervelend voor jou vinden. Hij zal dan gaan zoeken wat het beste voor je is. Waarschijnlijk zal hij je doorverwijzen naar een specialist.

Stemmen in je hoofd horen is iets wat heel veel mensen hebben. Het kan vrij onschuldig zijn (sommige mensen hebben een inwendig stemmetje wat ze soms advies geeft) maar als die stemmen jou heel dwingend dingen gaan opdragen, wordt het echt tijd om hulp te zoeken. Ga naar je huisarts. Die hoort dit soort verhalen echt vaker, en die kan samen met jou vaststellen of jouw stemmen van het soort zijn waar je begeleiding of therapie voor nodig hebt. De huisarts zal niets aan je ouders vertellen als je dat niet wil, en een huisarts zal nooit zeggen dat je gek bent. We hebben allemaal wel wat.

Zorg dat je altijd zelf de baas blijft over wat je doet. En ga als het uit de hand dreigt te lopen medicijnen gebruiken want anders wordt het steeds erger. Ik ken iemand die het ook overduidelijk heeft dus ik spreek uit ervaring.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100