Is het gezond of ongezond om op je blote voeten door het huis te lopen?

Heeft het nadelige gevolgen voor je voeten later? Mijn oma
beweert van wel maar ik heb altijd gehoord dat het juist gezond is.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik heb altijd gehoord dat het blaasontsteking veroorzaakt, dus vroeger mocht ik nooit als kind op blote voeten lopen. Ik woon nu al een jaar samen en ik loop op blote voeten en heb tot nu toe geen blaasontsteking gehad. Ik kan merken dat mijn enkels sterker zijn geworden door op blote voeten te lopen. Het is ook beter voor je rug zei mijn fysiotherapeut. En het is niet onhygiënisch als je je huis maar schoon maakt. Alleen sommige mensen vinden voeten gewoon smerig. Het is jouw huis dus wat maakt het uit? Als jij je er prettig bij voelt moet je dat gewoon doen.

Het is gezonder voor je voeten, het verminderd de kans op schimmel etc.

Het is prima om zonder schoenen of iets dergelijks te lopen. Ik doe wel sokken aan want bij blote voeten word ik algauw snipverkouden, maar is niet bij iedereen natuurlijk hoor !

Het is al jaren het eerst wat ik doe in de zomer: schoenen uit als ik thuis kom, nog niets nadeligs van ondervonden Toegevoegd na 11 minuten: voordelen ook niet echt, behalve dat ik het prettig vindt

Nadelige gevolgen zal het niet hebben voor je voeten (althans niet direct), maar ik vind het niet erg hygienisch. Als is je tapijt, tegels of wat voor vloer dan ook, nog zo schoon is, dan liggen er altijd wel wat kruimels of bacterien waarmee je voeten in aanraking komen. Om nog maar te zwijgen over eventuele kleine glassplinters als er weer eens een glas of kopje is gesneuveld. Daarnaast vind ik het ook niet echt fris om met zweetvoeten (uiteindelijk zweten alle voeten) over de vloer te lopen. Conclusie: Direct nadelig zal het niet zijn, maar ik vind het vies en zou het nooit doen.

Op blote voeten lopen is heerlijk. Als het redelijk weer is is het eerste dat ik doe als ik thuiskom: schoenen en sokken uit en niet meer aan. De eerste tijd in het voorjaar is het wat gevoelig buiten (op grind en andere steen-achtige ondergronden) maar daar ben je snel aan gewend. Nog nooit voetproblemen gehad, behalve een paar keer een doorn van een rozen- of bramenstruik (auw!). Er zijn zelfs flink wat mensen die vrijwel alles blootvoets doen zie bron.

Bronnen:
http://www.barefooters.org/

het is heel gezond om op je blote voeten door het huis te lopen. Ik zelf doe het ook vaak. Het is immers de natuur om op blote voeten te lopen. Vroeger hadden mensen geen schoenen. Toch heeft jouw oma op sommige fronten wel gelijk. Mocht je een ijskoude tegelvloer hebben kun je verkouden of ziek worden (veel zenuwen eindigen immers onderin je voeten). Ook mensen die ondersteuning nodig hebben (en daardoor aparte zolen hebben in hun schoenen) kan dit nadelige gevolgen hebben. Maar beide punten nodigen natuurlijk niet uit om op blote voeten te lopen dus ik ga er van uit dat dit niet het geval is. Loop dus maar lekker op blote voeten

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100