Wat is de beste methode voor het doorbreken van een gewoonte?

Toegevoegd na 11 minuten:
*te veel eten
* negatief denken
* vaak dingen nét een beetje fout doen

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Oefening baart kunst! In een keer zou fijn zijn ,vaak gaat het met vallen en opstaan. Blijven oefenenen tot je echt tevreden bent.In kleine stapjes blijven oefenenen.Dag boekje bij houden ,en zo zie je steeds meer groei als je terug leest.

Cold turkey... Niet meer doen en geen omkijken meer naar.

De gewoonte omdraaien; dus als je graag iets teveel eet, dit (in mate natuurlijk) doen als je juist is goeds of positiefs gedaan hebt (als beloning zeg maar) en als je je zelf betrapt op negatief denken en doen, voor straf zonder eten naar bed.

Te veel eten - misschien veel water drinken zodat je een vol gevoel krijgt. Sommige dingen gewoon niet in huis halen, kom je ook minder snel in de verleiding. Jezelf met iets belonen als je een bepaald doel wat je gesteld hebt gehaald hebt. Een cursus volgen die je leert om meer om jezelf te geven en waar je meer vertrouwen door krijgt. Of zoek een hobby ter afleiding. Toegevoegd na 4 minuten: Ik denk toch echt dat jij de grootste stap maakt om het negatieve zelfbeeld aan te pakken. Als je beter in je vel zit, lukt het je misschien ook beter om minder te eten. Je eet je frustratie en/of je verdriet waarschijnlijk weg

Je bent al een grote stap verder door het bespreekbaar te maken. Dat betekent dat je het bewust bent. Daarmee kan je dan verder aan het werk. Succes

De beste methode is om er mee op te houden. Je focust je automatisch op de dingen die het belangrijkst voor je zijn, het meest voor je betekenen. Kies hier andere dingen voor uit dan eten en negatief denken. Probeer te genieten van het hier en nu, van het moment waarin je NU zit, van de dingen die fijn zijn. Wees voortdurend dankbaar en geniet. Doe de dingen die je leuk vind en graag wilt, focus je je daarop in plaats van voedsel. En iedereen maakt fouten. Who would you be without your story? Met perfectionisme maak je jezelf af. Wees lief voor jezelf. Houd ermee op. Geef je over aan jezelf.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100