wat is de oorzaak van tintelingen in mijn handen als ik een magneet vasthoud?

en de meeste anderen niet. het doet bijna pijn. is wel verschillend welke magneet, hoe sterk het is. dit trouwens naar aanleiding (onder andere) van deze vraag:

http://www.goeievraag.nl/vraag/aarde-magnetisch-veld-sommigen-geloven.320960

Weet jij het antwoord?

/2500

Jij kan de energie voelen van de magneet, en dat ervaar je als tintelingen. Heb je het al eens met andere natuurstenen geprobeert zoals maansteen, bergkristal, amethist enz. Deze bevatten ook energiën, mischien voel je dat ook wel.

De meest waarschijnlijke oorzaak is dat jij iets voelt wanneer je *weet* dat je een magneet in handen hebt. Je "weet" dus welk effect je verwacht. Vervolgens voel je dat verwachte effect. Maar komt dat nu van de magneet, of komt het uit jouw eigen psyche? Ik denk zelf dat het het laatste is. De reden die ik daarvoor heb is, dat er al heel veel mensen zijn geweest die dachten dat ze magnetische velden konden voelen. Veel van die mensen zijn getest - en in geen enkel geval bleek dat ze echt iets konden voelen. Jij zou dus de eerste zijn - en dat lijkt mij, eerlijk gezegd, niet heel waarschijnlijk. Maar goed, wie weet... is het toch mogelijk... Je zou jezelf eens kunnen testen. Dat moet je dan wel zo doen, dat je alle bekende valkuilen omzeilt. Eén van die valkuilen heb ik al genoemd: zodra jij *weet* dat je een magneet in handen hebt, kun je zelf je eigen tintelingen creëren, zelfs zonder dat je dat wilt. Jouw kennis van wat je in handen hebt is al voldoende. Je moet dus zorgen dat je geen flauw benul hebt of je wel of geen magneet voelt. Dat is vrij makkelijk te doen met een stuk stevig karton. Leg een stuk karton op een paar steuntjes, zodat het karton horizontaal een paar centimeter boven de tafel ligt. Er moet nog net een sterke magneet onder passen. Laat vervolgens iemand anders (!) een magneet onder het karton leggen. Jij mag niet weten waar die magneet ligt. Vervolgens verlaat die ander de kamer. Daarna pas mag jij naar binnen. Die ander moet weg zijn en blijven, om te voorkomen dat hij jou ongewild en onbewust kleine aanwijzingen geeft, bijvoorbeeld door onwillekeurig de adem in te houden. Jij moet dan met je handen boven het karton voelen waar de magneet ligt. Magneetvelden gaan ongehinderd door karton heen, dus je zou die magneet zonder problemen moeten kunnen voelen. Jij voelt dus waar de magneet ligt, en dan kijk je of je gelijk hebt. Dit doe je bijvoorbeeld tien keer. Als je acht van de tien keer de juiste plek weet te vinden, kun je waarschijnlijk echt magneetvelden voelen, en maak je kans op het miljoen van Randi. Als je echter de magneet niet kunt vinden, is dat ook een heel mooie uitslag. Je hebt dan een mooi stuk zelfkennis opgedaan. Overigens is het helemaal niet "gek" als je jezelf zo voor de mal houdt - in feite doet iedereen dat, elke dag, continu.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100