Veel sporten en aankomen en geen verschil in uitzicht?

Hallo, sinds een halfjaar ben ik feller beginnen sporten en ben ik ook veel aangekomen intussen. Een jaar geleden woog ik 53-54 kilo en nu al 58. Ik doe 3x fitness per week (combinatie kracht en cardio). Onlangs ben ik ook beginnen met 5 keer per week 45 min. te lopen. Daardoor ben ik nog 1 kilo bijgekomen op 1.5 week tijd. Fysiek ben ik wel wat strakker en gespierder geworden en al mijn kleren passen nog als voordien maar ik begrijp niet goed waarom ik zoveel bijkom. Ik eet tussen 1500 en 2000 kc per dag. Die 5 kilo kunnen toch niet louter spiermassa zijn? En ik kan toch niet wekenlang vocht ophouden ofzo?

Weet jij het antwoord?

/2500

spieren wegen meer dan vet , je kunt beter af en toe je omvang meten, dat is dan motiverender dan zwaarder worden/geen gewicht kwijtraken. Op de cm zie je wel verschil

Die gewichtstoename kan heel goed alleen spierweefsel zijn. Wat veel zou zeggen is een goeie lichaamsanalyse, maar daar heb je alleen wat aan als je er ook een hebt van een jaar geleden. (vet en spierpercentages) Waar je wel kan doen is een foto van een jaar geleden met nu vergelijken. Als je geen foto van je lichaam hebt dan kan je een pasfoto pakken, meestal zie je een lager vetpercentage ook in je gezicht. ps. Geslacht en lengte zouden interessant zijn, want 54 kg zegt niet zoveel. (hoewel het voor de vraag op zich niet uitmaakt) Toegevoegd na 4 minuten: pps. goed bezig, er zullen velen jaloers op je zijn. Maar waarom ben je 5x 45min extra gaan lopen?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100