Werd wakker met hartkloppingen, kan dit door te dromen zijn?

Ik werd onlangs wakker uit een vreemde droom en ik had hartkloppingen, snel + hard voor een 5-10 tal seconden en dan ineens gestopt
Kan dit door te dromen zijn?
Ik heb het nu niet meer gehad, anders zou ik wel naar de dokter geweest zijn. Maar ik wil deze vraag toch even hier stellen omdat ik eigenlijk nog nooit hartkloppingen gehad heb en dat best angstaanjagend is als je het krijgt.
Ik was de laatste tijd nogal zenuwachtig kan het ook hierdoor zijn?
(een beetje samenloop van omstandigheden dus)

Toegevoegd na 1 uur:
Extra uitleg , ik ben 20 jaar

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja dat kan heel goed.Ik heb het zelf ook wel eens..je wordt dan wakker van je eigen drukte en hartkloppingen..je bent namelijk dan hard aan het werk geweest in je droom..of je hebt je verschrikkelijk boos gemaakt in je droom..in de droom kun je heel rare dingen doen zoals ruzie maken zelfs met je eigen moeder terwijl je dat anders nooit zou doen..of je moest rennen voor je leven..

ik denk dat het van het dromen komt en de zenuwen samen. of misschien had je een zenuwachtige droom ofzow

Ik heb dit zelf heel vaak. Ik heb helaas veel last van nachtmerries en ik wordt dan regelmatig doodsbang wakker,ik heb dan ook hartkloppingen en ben dan zelfs buiten adem. Ik moet dan echt bij komen en rustig worden en dan gaan die hartkloppingen echt nog wel een kwartiertje ofzo door voor het minder wordt. Ik heb het dus regelmatig en daar hoef je echt niet mee naar de dokter hoor. Het is gewoon een lichamelijke reactie op een heftige droom en je geeft zelf al aan dat je zenuwachtig was en in je dromen verwerk je emoties en gebeurtenissen,dus is het best te verklaren. Ik zou me niet al te ongerust maken hoor.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100