Als een vrouw verstopte eileiders heeft, wordt zij dan nogsteeds ongesteld? En vindt de ovulatie dan nog plaats?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Er kan zeker nog wel een ovulatie optreden, alleen komt het eitje dan niet in de baarmoeder terecht, en kan er dus geen bevruchting optreden. De menstruatie is hormonaal bepaald, dus zolang de hormoonhuishouding normaal is, zal ook de menstruatie normaal zijn. Als beide eileiders dichtzitten, zal bij een menstruatie alleen het baarmoederslijmvlies worden afgestoten, en niet de restjes van een niet-bevruchte eicel. Vaak is de oorzaak voor de verstopte eileiders bepalender voor het beeld (bijvoorbeeld of een vrouw al dan niet regelmatig ongesteld wordt) dan het feit dat een eileider verstopt zit alleen.

Ja, want de eisprong vindt plaats in de follikels in de eierstokken, en pas daarna zou het eitje de eileider ingaan. Is deze verstopt of - zoals bij sterilisatie - afgebonden, dan ovuleert en menstueert een vrouw gewoon normaal door, alleen kan ze niet (meer) zwanger worden. Het eitje wordt gewoon weer opgenomen door het lichaam ; dat lost als het ware op.

Bronnen:
http://www.gezondheidsplein.nl/aandoeninge...

Ja, ze wordt nog steeds ongesteld (als er verder niets mis is) en ja ze zal nog steeds ovuleren (als er verder niets mis is).

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100