Hoe los je binnen het uur een hese stem op?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Honing, appel en thee werkt tegen een hese stem, vooral appel en honing! Ik heb er zelf ook last van gehad, vlak voor ik moest optreden in een musical en dit hielp heel erg.

Niet! Dat los je niet binnen een bepaalde tijd op. Je mond dicht houden en niet praten kan het proces misschien wat bespoedigen. Maar je kunt er geen tijd aan vast knopen. Succes!

Binnen een uurtje is wat krapjes, zoiets heeft zijn tijd nodig. Vaak is een hese stem toch een teken van een opkomende verkoudheid/keelontsteking of een te veel gebruikte stem (schor van het vele harde praten). Je kan je keel wel verzachten waardoor je er minder last van heb: Sabbelen op een dropje of verzachtende keelpastilles. Kamillosan mondspray verzacht de keel ook. Veel drinken, warme thee met honing. Het komende uur zo min mogelijk praten, de lucht een beetje vochtig houden (of even stomen onder douche) en veel slikken/drinken om je keel soepel te houden.

Thijmsiroop helpt prima. Een uur is wat krap maar het moet met deze siroop kunnen. Overigens niet verdunnen met water.

Klassieke zangers eten een banaan. Binneneen uur los je die heesheid niet op, maar banaan schijnt wel goed te zijn voor de stem. Ik heb dit van horen zeggen!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100