Waarom is de samenstelling van vitaminepillen vaak veel hoger dan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid ?

Ter aanvulling: op de pot staat dat de samenstelling 200% is van de adh...!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat komt niet omdat die vitaminepreparaten zo hoog gedoseerd zijn maar omdat de aanbevolen hoeveelheden meestal veel te laag zijn. Bijvoorbeeld is de 60 à 70 gram die de overheid per etmaal aanbeveelt net voldoende om scheurbuik te voorkomen. Ook veel andere vitamines maar ook andere micronutriënten komen in veel te kleine hoeveelheden in ons voedsel voor om gezond te blijven. Toegevoegd na 11 uur: Correctie: de overheid beveelt 70 mg per etmaal aan.

Vitaminepreparaten zijn vaak ook bedoeld ter ondersteuning als je extra vitamines nodig hebt, niet om dagelijks te nemen. Daarnaast neem je chemische. Itamines slechter op dan verse uit voedsel, en gaat er dus meer verloren. Van vitamine c is een hoge dosering niet erg, dat overschot plas je weer uit. Van vitamine a en d moet je zeker niet teveel nemen, dat kan gevaarlijk zijn.

De Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid is eigenlijk een norm waar de naam al verwarring geeft. Deze norm geeft eigenlijk de minimum hoeveelheid aan waarop het lichaam nog naar behoren blijft functioneren. Voor veel vitamines is ook een bovengrens vastgesteld. In beide gevallen staan deze inzichten momenteel door gevorderde technieken en uitgebreide onderzoeken ter discussie.

De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid is het minimale om niet ziek te worden (zoals bv scheurbuik wat hierboven al genoemd werd). Het zegt echter niets over (optimaal) presteren. Vandaar dat de ADH vaak ver onder het preparaten% zit.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100