even een vraag van een vriendin van mij..

Zij heeft last van lichtbruin/oranje ontlasting, ze heeft geGoogeld en kwam uit bij zwangerschappagina's e.d.

Maar weet niet wat ze er mee aan moet?!

Weten jullie wat het misschien is en of kan betekenen?

Alvast bedankt namens, Michelle (zo noem ik er even).

Weet jij het antwoord?

/2500

Als er geen aanleiding is dat ze zwanger kan zijn: lichtbruin/oranje afscheiding voordat je ongesteld zou worden kan soms duiden op een zwangerschap. Ontlasting is iets anders dan afscheiding ;) Misschien heeft je vriendin iets gegeten waardoor haar ontlasting is verkleurd Het kan ook aan haar lever liggen. Als het te lang aanhoudt of ze zit er erg mee, altijd even aan je huisarts vragen wat het kan zijn!

Zomaar googelen op symptomen is geen goed idee. Een keelpijntje kan dan ineens slokdarmkanker lijken. Ik raad je vriendin aan naar de huisarts te gaan. Er kunnen allerlei redenen zijn voor de kleur van de ontlasting.

Ontlasting of afscheiding? Anyway, ze heeft waarschijnlijk vooral zwangerschapspagina's gevonden omdat er gewoon veel vrouwen zijn die zwanger willen worden en zo'n beetje ieder symptoom dat al dan niet op zwangerschap zou kúnnen duiden met elkaar delen. Dat betekent niet dat zwangerschap de meest waarschijnlijke oorzaak is van zo'n symptoom. Gaat het om afscheiding: dan kan het net zo goed zijn dat ze bijna ongesteld moet worden. Is dat niet zo, of heeft ze er meer dan een paar dagen last van, dan is afwijkende afscheiding altijd een reden om even bij de huisarts langs te gaan. Gaat het om ontlasting: lichtbruine/oranje ontlasting is sowieso geen symptoom van zwangerschap. Als het niet komt door wat ze gisteren gegeten heeft, is het ook een reden om even langs de huisarts te gaan.

Indisch eten?

Worteltjes?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100