is borstvoeding geven in het openbaar aanstootgevend?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee - 't is de natuurlijke natuur.

Nee,echt niet.Ik heb het altijd overal gegeven en kreeg alleen maar positieve reacties.Het is toch ook heel natuurlijk ?

Mij stoort het absoluut niet, maar... Quote: "Als een vrouw in het openbaar borstvoeding geeft, wordt dat door zo’n 40% van de mensen niet normaal gevonden. Of de vrouw nu een bekende is of een onbekende maakt weinig uit. Degenen die de aanblik van een (on)bekende vrouw die borstvoeding geeft als ‘natuurlijk’ ervaren, vinden het vaker normaal en degenen die gêne of ongemak ervaren vinden het vaker niet normaal. Vrouwen vinden het iets vaker normaal dan mannen wanneer een (on)bekende vrouw in het openbaar in hun bijzijn borstvoeding geeft. De groep in de leeftijd van 35 tot 55 jaar vindt het ook iets vaker normaal dan degenen die jonger zijn. Opleidingsniveau en hoogte van inkomen leiden niet tot verschillende uitkomsten." Zie bron:

Bronnen:
http://www.bvborstvoeding.nl/trends_mode/v...

Nog niet, maar binnenkort wel... zie link... Dat wordt dus ook al aanstootgevend als je er 5 jaar gevangenisstraf voor kan krijgen... Het verandert snel heden ten dage... Toegevoegd na 1 dag: Ik zal je zeggen dat het hier ook komt, en dat de doodstraf weer ingevoerd wordt en dat inhalen overal verboden wordt, tenzij het uitdrukkelijk aangegeven staat en natuurlijk wel op meerbaanswegen... Dit staat ons binnenkort allemaal te wachten... En dan natuurlijk Tasers, voor de grote criminelen, maar zie link: http://www.hbvl.be/nieuws/buitenland/aid879964/agent-zet-meisje-10-onder-stroom.aspx Dat komt ook hier...

Bronnen:
http://www.volkskrant.nl/buitenland/articl...

Nee Maar zou toch liever thuis doen...

Nee, absoluut niet. Laat vrouwen zich er niks van aantrekken. Een baby heeft recht op de beste zorg. Doet me denken aan amerikaanse puristen die bh's voor koeien propageren.

Er zijn mensen die niet veel gewend zijn... Die snappen dat niet en vinden dat raar. Gewoon doen!

Nee, ik vind van niet, het is eerder vertederend om te zien. Je gaat er toch niet zo pontificaal bij zitten met de borsten bloot. Tegenwoordig zie ik ook wel eens dat ze dan even een leuke sjaal omdoen, voor wat meer privacy. Als jij je er goed bij voelt, gewoon doen.

Ja, het is zonder meer aantstootgevend. Met name het feit dat mensen menen dat het een recht is, of zou moeten zijn dat overal de borst maar mag worden gegeven vind ik aanstootgevend.

Ik zou het niet doen, maar dat zegt misschien meer over mij dan over jou. Bovendien weet ik nog van die tijd dat babies meer baat hebben bij een rustige omgeving waarin ze gevoed worden, dus ik zou een rustig plekje opzoeken.

Het is alleen aanstootgevend als je daarmee andere bedoelingen zou hebben, dan je kind te voeden. Toen ik klein was (lang geleden) was het de normaalste zaak van de wereld, waar ik vandaan kom, en nog steeds. Daar zou men van opkijken, als je dat niet doe. Maar ik denk niet, dat Nederland(ers) daar helemaal klaar voor zijn, anders had je de vraag niet eens hoeven stellen.

In onze maatschappij, waarin borsten meer een sexuele dan een voedende functie hebben hebben gekregen, zijn er inderdaad mensen die er aanstoot aan nemen wanneer een vrouw in het openbaar haar kind zit te voeden. En DAT vind ik persoonlijk een taboe dat het doorbreken meer dan waard is. Maar zolang je het gewoon discreet doet (waarbij je echt niet een soort paskamer van kledingstukken om je heen hoeft te houden), doe je werkelijk niets maar dan ook niets schandaligs waar ook maar iemand over zou hoeven vallen. Je kunt er ook niet voor opgepakt worden, en zelfs in openbare gelegenheden zal je niet snel meer gevraagd worden om het niet te doen. Wat dat betreft is het vandaag de dag wel redelijk geaccepteerd. En waar dat niet zo is, gewoon een scene beginnen ! Daar lijk je me capabel genoeg voor, en je zult zeker bijval krijgen van omstanders.

Het is niet aanstootgevend, maar je dwingt sommige mensen hiermee in een lastige situatie. Sommige mensen willen het namelijk helemaal niet zien. Zeker niet bij iemand die ze niet kennen. Daarom is het beter om even een apart plekje op te zoeken.

't ligt er natuurlijk wel aan hoe je het doet. Als ik mijn kinderen in de draagdoek had liggen, hadden de meeste mensen niet eens in de gaten dat ik aan het voeden was. Je hoeft echt niet je hele hebben en houwen te laten zien en 't is natuurlijk niet zo dat je voedt om te provoceren, maar omdat je kind honger heeft. We zijn nu eenmaal zoogdieren. Je kunt best een rustig plekje opzoeken, maar ook in de trein kun je best je kindje voeden zonder dat anderen zich daar ongemakkelijk bij voelen of het zelfs maar in de gaten hebben. Toch ben ik het met sommige GV-ers eens dat er vrouwen zijn die een houding hebben van ... "jammer dan, dan kijk je maar niet", toch werkt het in onze maatschappij nog niet zo dat het helemaal ingeburgerd is en zeker als je met verschillende culturen/personen in een zelfde ruimte zit, vind ik dat je daar best rekening mee kunt houden. Ik vind wel dat mensen zich moeten realiseren dat als moeders er voor kiezen om borstvoeding te geven er ook de ruimte voor moet zijn. Het fijne aan bordtvoeding is dat je het altijd klaar voor gebruik bij je hebt. Je kind hoeft niet te wachten totdat er een magnetron in de buurt is, want het is immers al op temperatuur. Dat het soms discreter kan, daar ben ik het helemaal mee eens.

Nee, niet echt, maar ik vind het niet normaal. Doe het gewoon thuis. of laat anders overal je borsten zien. Doen koeien ook.

Ik zal zo te lezen de enige zijn die dat wel vind. Natuurlijk is het mooi dat je je kind met je eigen lichaam kunt voeden en dat dat op gezette tijd moet. Maar stel: ik heb een zalfje nodig die ik om de 2 uur op mijn je-weet-wel moet smeren. Dan doe je dat toch ook niet in het openbaar? Ik kan dan naar de wc gaan. Net als dat een borstgevende moeder haar voeding ergens anders kan geven dan in het openbaar.

Nee,het is jouw baby,jouw melk en de rest kan het heen en weer krijgen!

Nee, dit is juist goed. Daarom geven vrouwen ook vaak borstvoeding, omdat het altijd kant en klaar is voor gebruik en je hebt het altijd bij je. Idealer kan gewoon niet. Gewoon lekker ergens op een terras borstvoeding geven, moet eigenlijk heel normaal zijn.

Aanstootgevend, nee. Ik vind daarentegen wel dat een vrouw best een ruimte op kan zoeken waar ze in alle privacy haar kind borstvoeding kan geven. Dus als het ergens anders kan, graag.

Is borstvoeding geven in het openbaar aanstootgevend?...Ik moet er even goed over nadenken wat er bedoelt wordt met aanstootgevend?...Brrrr....ik wil daar niet over nadenken haha... Mijn mening (en ik vind dit echt heel persoonlijk) is dat ik het erg vertederend vind om te zien, maar ja ik ben moeder...Maar ga mij niet in het bijzijn een baby voeden waarvan de borst "eruit" hangt (sorry)...doe dat lekker thuis!! Hou het mooi en integer, want dat is het n.l....niemand hoeft er dan last van te hebben! Maar ja....nogmaals, het is best persoonlijk, dus ook de meningen lopen erg uiteen!!

Zolang je het keurig en zo discreet mogelijk doet vind ik het absoluut geen probleem. Juist erg mooi dat het kan. Degene die er iets verkeerd van denken, dat zegt dan iets over die mensen.

Ik zou me met een sjaal of zo een beetje bedekken. Het is toch een stukje intimiteit die je niet met iederen wil delen, lijkt me

Nee, ik vind van niet. Maar de moeder kan wel een zodanige houding aannemen dat de eventuele preutse medemensen er geen last van hebben.

neeee dat is echt onzin ,dat heeft te maken hoe andere daar een oordeel over hebben ,het zegt iets over de bekrompenheid van die gene die dat aanstootgevend vindt.Nee hoor je geniet als moeder van de vrijheid en je activiteit van dat moment, terwijl jij je baby voedt.Want dat gaat net zo goed door.Daarna gaat de baby weer lekker slapen en kan mama weer genieten van het gene waar ze op dat moment is.Dat is ook heel erg belangrijk.

De aanstootgevendheid hangt een beetje af van de openbare plek en de leeftijd van de gene die de borstvoeding krijgt. Een supermarkt op zaterdag ochtend en iemand van boven de 30 lijkt me toch wel aanstootgevend om eerlijk te zijn. Alhoewel, de eerste keer dat je het ziet, ik denk bij de tweede keer dat je denkt..oh, heb je er weer één !

Ha, die Bailey; Zolang het gaat om een moeder met haar kind en zij daar geen opzichtige vertoning van maakt vind ik er niets aanstootgevends aan. Een heel gewoon en mooi natuurlijk gedrag.

ik vindt het niet aanstootgevend.maar er zullen altijd mensen zijn die het niet accepteren

hangt af of er een volwassen man uit drinkt of een babytje

Nee, ik denk dat anderen, vooral kinderen die het zien er juist van kunnen leren. Dat borsten niet altijd met seks en zo te maken hebben en dat borstvoeding geven de normaalste zaak is.

Ik heb drie kinderen, de jongste is nu 10 maanden. Alledrie hebben ze van mij lang borstvoeding gekregen, de jongste nu nog steeds. Ik voed overal en altijd, op het terras, zwembad, in de dierentuin, restaurant, of in een feestzaal. Als mijn kind voeding nodig heeft, of getroost moet worden, dan geef ik de borst. t Kan me echt niet schelen. Tuurlijk zie ik mensen wel kijken, en dat begrijp ik best. Je ziet tenslotte niet iedere dag een vrouw met het shirt omhoog ergens zitten. Ik zou zelf ook even kijken, als ik iemand zou zien die aan t voeden was, gewoon omdat t opvalt. Maar dit is voor mij nooit reden geweest om niet in het openbaar te voeden. En nee, ik vind het absoluut niet aanstootgevend, het is puur natuur, het allerbeste wat je je kind kan geven. Het grote voordeel van borstvoeding is juist dat je het altijd bij je hebt, dat het altijd op temperatuur is, en dat zo gegeven kan worden, juist daarom is voeden in t openbaar gewoon iets wat moet kunnen!

Nee hoor, maar tijdens het eten ofzo even liever niet een meter van me vandaan.. Geld ook voor rokers, bellers en dat soort mensen..

Ik vind het wel aanstootgevend. Natuurlijk heb ik wel alle begrip voor vrouwen die borstvoeding moeten geven of moeten kolven. Maar waarom moet dat dan in het openbaar? Tenzij het idd echt niet anders mogelijk is, als er geen ruimte in de buurt is waar je in alle rust borstvoeding kan geven. Maar dan vind ik wel dat je een zo rustig mogelijke plek moet zoeken.

Nee. Maar ook hier geldt wel dat je het niet moet overdrijven.

Nee Juist vertederend!!!!!! er is niks mooiers om te zien hoe de band is tussen moeder en baby die heerlijk ligt te drinken waar hij of zij weer groot en sterk van word!!!!!

Nee hoor, maar probeer toch een beetje apart te gaan zitten want er zijn mensen die er wél moeite mee hebben en als je op een rustiger plekje zit is het voor je kindje ook prettiger...

Ik heb er totaal geen moeite mee en vind dat iedereen dit zelf moet weten. Wel denk ik dat het voor moeder en kind rustiger is om dit op een afgeschermde plaats te doen.

Dat verschilt van persoon tot persoon. Ook al ben ik een vrouw met kids, ik heb het nooit in het openbaar gegeven. Waarschijnlijk zegt er niemand wat van, maar ga er niet van uit dat iedereen het maar gewoon vind...

met " aanstootgevend " heb je de vraag heel scherp gesteld, want dat is ook het knelpunt. Niemand die er belededigd of onpasselijk van wordt, want het is gewoon hartstikke normaal en zij zijn vroeg ook zo grootgebracht. Sommige mensen worden er gewoon een beetje ongemakkelijk door. Het is hetzelfde soort taboe als masturberen, het is hartstikke natuurlijk, 90% van de mensen doet het en de andere 10% liegt, maar wanneer je het er in het openbaar over hebt (laat staan het fysieke gedeelte) worden mensen er opeens ontzettend ongemakkelijk van. Maar om terug te komen op je vraag want ik dwaal af:P Het is alleen aanstootgevend voor preutse mensen.

nee! doen! tis zo goed voor jou en de baby.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100