hoelang duurt de Mexicaanse griep?

Weet jij het antwoord?

/2500

Wat is het ziekteverloop van de Mexicaanse griep dossier Mexicaanse griepDe incubatietijd van Mexicaanse griep is gemiddeld 2 tot 4 dagen. De incubatietijd is de periode tussen de besmetting met het virus tot aan het moment dat je de eerste ziekteverschijnselen vertoont. De Mexicaanse griep kan mild verlopen, maar kan ook ernstig zijn. De eerste ziekteverschijnselen van Mexicaanse griep treden plotseling op in de vorm van (hoge) koorts en koude rillingen. Binnen een dag kan de koorts flink oplopen, maar neemt daarna geleidelijk af. De koorts duurt in totaal meestal 3 tot 5 dagen. Soms neemt de koorts een tweede keer sterk toe, dat gebeurt dan vaak op de derde of vierde ziektedag. Tegelijk met de koorts en rillingen ontstaat er ook hoofdpijn en spierpijn in bijvoorbeeld je rug, benen of armen. Hoe erg deze pijn is, hangt samen met de koorts. Hoe hoger de koorts, des te meer last heb je van hoofdpijn en spierpijn. Wanneer de koorts weer zakt, neemt ook de pijn weer af. Na een paar dagen, als de koorts, spierpijn en hoofdpijn gezakt zijn, krijg je keelpijn en een droge hoest. De keelpijn houdt meestal zo'n 3 à 4 dagen aan. Het hoesten kan echter nog enkele weken duren. Over het algemeen zijn de ziekteverschijnselen, met uitzondering van het hoesten, na een week verdwenen. Het kan vervolgens nog wel een paar weken duren voordat iemand die de Mexicaanse griep gehad heeft zich weer helemaal fit voelt. Griep is besmettelijk vanaf 1 dag voor het optreden van de ziekteverschijnselen tot en met 5 á 6 dagen na het verdwijnen van de verschijnselen. Soms komt het voor dat mensen geïnfecteerd zijn met het virus en anderen hiermee besmetten, maar zelf niet ziek worden.

Als je medicijnen gebruikt duurt de griep 7 dagen en als je niets aan medicijnen gebruikt een week... Toegevoegd na 40 minuten: Maar om eerlijk te zijn de mexigriep duurt nog wel een maand of 6 in Nederland... Daarna is het helemaal over...

er staat ongeveer 10 dagen voor, het hangt er van of je ook bijwerkingen hebt.......

Bronnen:
gehoord in het ziekenhuis

Ik was 1 dag flink ziek, daarna 3 dagen redelijk ziek en 2 dagen een beetje, het was bij mij minder erg, dan een gewone griep. Toevallig slikte ik al een tijdje een natuurmedicijn om me weerstand te versterken, dat heeft zeker geholpen. Vanuit de natuurgeneeskunde zijn er veel mogelijkheden om vooraf je weerstand te vergroten, waardoor de griep veel minder erg is .

Gemiddeld een week....

Ze kunnen wel zeggen dat het gemiddeld een week tot anderhalve week duurt maar ik heb andere ervaringen... Was 4 weken niet lekker, twee weken ziek en twee weken erna nog moe, slap, etc....

Mijn zoon heeft deze griep ook gehad, hij is 19. Hij heeft 7 dagen hele hoge koorts gehad. Vreselijke hoofdpijn en heel duizelig. Hoesten, koude rillingen. Uiteindelijk heeft hij bijna 2 weken op bed gelegen, en is nu nog steeds niet helemaal beter. Hij hoest nog steeds flink en heeft nog last van hoofdpijn. Dus bij hem is deze griep er flink ingehakt. Daarom als ik dit zie zou ik toch zeggen, voor kleine kinderen is dit een flink heftige griep. En deze griep was toch echt veel zwaarder dan de gewone griep.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100