Waarom zitten mensen vaak met hun benen over elkaar?

Je ziet vaak dat als mensen gaan zitten, ze na een paar minuten hun benen over elkaar doen. waarom ze dit? Is het gewoon gewenning of ontspant het een bepaalde spier ofzo?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het is inderdaad om te te ontspannen. Ik weet niet precies hoe het werkt maar het zorgt er wel voor dat je benen ontspannen.

"Het stemmingsverschil tussen gepast aaneengesloten benen en de ontspannen en nonchalant gekruiste benen is gebaseerd op het feit dat het de graad aanduidt van de eventuele bereidheid of juist geen bereidheid om uit een gemakkelijke zithouding overeind te komen. De gekruiste benen duiden erop dat de zittende persoon zich 'genesteld' heeft en niet van plan is plotseling overeind te springen om in actie te komen." Bovenstaand citaat komt uit 'Allemaal mensen' van Desmond Morris, hoofdstuk 'De benen'. Na dit citaat gaat hij verder in op de verschillende manieren waarop je je benen kunt kruisen. 9 in totaal. Ik raad je aan dit boek te lezen als je er meer over wilt weten. Het zal vast in een bibliotheek te vinden zijn.

Bronnen:
Allemaal mensen : de taal van het lichaam...

En het is namelijk slecht voor je benen de aderen in je benen worden dikker als je dat doet omdat doorvde aderen lopen bloed enala je been over de andere been doet dan wordennde aderen gesloten dan worden ze dik

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100