wat is goede personenweegschaal?

niet alle digitale personenweegschalen wegen even nauwkeurig, meestal zelfs maar op 100 gram nauwkeurig. en het gekke is dat ze, als je vlak na elkaar op de schaal gaat staan en tussendoor bijvoorbeeld gegeten hebt, het aangeduide gewicht hetzelfde blijft. Wie geeft ons advies?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een echt goede personenweegschaal is geijkt. Maar de meeste weegschalen voor particulieren zijn niet geijkt. Dat is niet erg omdat het (behalve voor baby's) niet zoveel uitmaakt of er een kilo meer of minder wordt aangegeven. (Babyweegschalen bij consultatiebureaus werken met geijkte contragewichten). Je zal zien dat tussen twee vlak na elkaar gedane weegbeurten er nog wel een verschil kan zijn. Dat komt omdat je niet precies op dezelfde plek op de weegschaaal staat en dat daardoor de druk naar de weegveren niet hetzelfde is. Ga dan of voor de goedkoopste of voor degene met het grootste weegoppervlak (dit omdat je dan een groter oppervlak hebt waar je juist weegt, vergelijk met tennisrackets met een groter blad, daar heb je ook meer plek waarmee je de bal goed raakt).

Zelf ben ik erg tevreden over de Inventum PW820BG. Gekocht bij Marskramer. http://www.kieskeurig.nl/weegschaal/inventum/pw820bg/265811/ Het merk Soehne wordt minder goed beoordeeld.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100