Wat kan de reden dat een menstruatie uitblijft zijn?

Ik moest de 5e van februari ongesteld worden maar ben het nog steeds niet geworden. Ben dus inmiddels 10 dagen overtijd. Ben wel afgelopen maandag al naar de huisarts geweest. Ik heb namelijk wel heel erg pijn bij mijn eierstokken alsof ik het wel moet worden maar wordt het maar niet. Mijn huisarts heeft mijn urine nagekeken op blaasontsteking en zwangerschap maar was geen van beide. Alles was negatief. Heb onlangs een maagonderzoek in het ziekenhuis gedaan omdat ik last van mijn maag had maar ook niks gevonden.

Heeft iemand ervaring met zo lang uitblijven van de menstruatie maar toch wel pijn bij de eierstokken?

Weet jij het antwoord?

/2500

De belangrijkste oorzaak voor het uitblijven van de menstruatie is zwangerschap.Dat is ook het eerste dat moet worden uitgesloten / bevestigd voor ze verder gaan zoeken. Daarnaast is de menstruatie de eerste en de laatste jaren wat minder regelmatig, zonder dat dat ene probleem hoeft te zijn. Ook stress, ziekte, medicijngebruik, overgewicht, ondergewicht en dom toeval zijn de andere belangrijke maar op zichzelf onschuldige oorzaken. Pijn in de eierstokken kan gewoon een eisprong zijn (die dus ook onregelmatig kan zijn) maar ook wijzen op een cyste of endometriose. Dat zijn minder onschuldige aandoeningen ,die de huisarts zeker verder moet bekijken, evenals ontstekingen in het kleine bekken. Vermoedelijk toch nog even 'doordokteren' dus. De kans is groot dat je menstruatie alsnog verlaat komt of een weekje of zelfs een maandje overslaat zonder dat dat verder iets betekent, maar zolang je (regelmatig ) pijn hebt, moet er verder gekeken worden.

Stress kan een oorzaak van het uitblijven van de menstruatie, (zware) depressiviteit ook. Misschien heb je hier iets aan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100