waarom menstruatiekrampen maar niet ongesteld?

Ik ben vorige week nog ongesteld geweest. Alleen voel ik af en toe lichte menstruatie achtige krampen. Ik kan niet zwanger zijn want ben vorige week nog 'goed' ongesteld geweest.
Wat zou het kunnen zijn?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat kunnen ook darmkrampen zijn. Of het zijn toch stiekem even baarmoederkrampen, omdat je baarmoeder even zin heeft om te krampen. Je weet het maar nooit met een lichaam... Maar ik ga voor de darmkrampen.

Je kunt zelfs tijdens de menstruatie nog zwanger raken of vlak erna. Als het aan blijft houden even langs de dokter, niemand kan vanaf deze site beoordelen wat je mankeert

Het kan veroorzaakt worden door een spastische darm. De darmen liggen dicht bij de baarmoeder, dus zou je de plaats waar het vandaan komt daarmee kunnen verwarren. Of het kan endometriose zijn. Dan ontwikkelt zich slijmvlies op andere plekken in de buik dan in de baarmoeder. Maar dat merk je dan ook aan hevige bloedingen. Wat ook mogelijk is is dat die krampen het gevolg zijn van een orgasme. Als je op dat moment die krampen voelt dan is dat het samentrekken van de baarmoederspier - die meedoet met de bekkenbodemspieren. Na ongeveer 10 minuten is dat krampaanvalletje dan weer over. Of je voelt de eisprong. Maar dat zou dan eigenlijk twee weken na het begin van je laatste menstruatie moeten zijn.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100