Is een Knobbel die niet glad is een kwaadaardige tumor ??

Van 8 november weet ik dat ik een knobbel heb in mijn rechterborst vorige vrijdag heb ik een mri scan en 2de echo had knobbel gegroeid in mijn ogen en deze voormiddag gebelt voor de uitslag
De specialist zei dat mijn knobbel niet glad is maar met hobbeltjes of hoe moet ik dit zeggen
Is dit dan kwaadaardig ik moet nu vrijdag terug voor een punctie
Ik heb er geen goed gevoel bij dat mijn knobbel niet glad is en toch kwaadaardig is .Mijn specialist heeft niets gezegt , of het goed of kwaad is .Kan er mij iemand helpen met deze vraag ?

Toegevoegd na 1 week:
Ik heb vorige week donderdag gebelt voor mijn uitslag van mijn punctie die ik had gehad op 10 februari en ze zeggen dat alles goed is moet nu pas op 16 maart terug gaan om verder te bespreken hoe we dit nu gaan opvolgen en zo maar zou ik nu ni vragen om die knobbel te laten verwijderen ? word dit gedaan ?
Kan die knobbel nog kwaadaardig worden ??

Sorry dat ik nu pas laat weten hoe de uitslag is maar heb nog geen tijd had door mijn werk
grtz ellen

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik begrijp dat je nu momenteel erg gespannen bent voor de uitslag en gaat er allemaal negatieve gedachten door je hoofd. Heel begrijpelijk. Ik heb zelf vorig jaar hetzelfde meegemaakt. Ik zag mijzelf met een kaal hoofd en allerlei bestralingen begaan en nog meer nare scenarios, want ze hadden ook "iets" ontdekt. Mijn borsten zitten vol knobbels in allerlei vormen. Ik heb een scan, mri er is zelfs ook een punctie geweest. Gelukkig was alles goed. Ik had het gevoel alsof ik een 2e kans kreeg, zo blij! De vorm zegt helemaal niets nog of dat het goed/kwaad is. Een nauwkeurig onderzoek plus punctie kan pas uitwijzen of het daadwerkelijk zo is. Ga nog niet meteen het allerergste denken, wacht de uitslag af. Ik wens je wel vast sterkte en hoop met jou dat het allemaal ook goed is.

Als eerste wil ik zeggen dat er geen knobbeltjes in je borsten behoren te zijn.. Het is derhalve zeer verstandig van je dat je je hebt laten onderzoeken. Vaak zijn knobbeltjes onschuldig en worden dan aangeduid met de naam mastopathie. Mastopathie is een verzamelnaam voor een aantal goedaardige aandoeningen in de borsten. De borsten kunnen groter worden en pijnlijk aanvoelen en je kunt er knobbels, schijfjes of strengetjes in voelen. Ik raad je wel aan je er op voorhand niet teveel zorgen over te maken..omdat lang niet altijd een knobbeltje..kanker is. (Meestal niet, namelijk) Alleen als je alles op zijn beloop zou laten, kàn het wèl tot een vorm van kanker uitgroeien/leiden. Maar zelfs ALS het kanker zou zijn, moet je je realiseren dat borstkanker tegenwoordig, vooral in het beginstadium, prima te genezen valt. Pas als de punctie genomen is en enkele dagen op kweek heeft gestaan kan je arts je zeggen of er al dan niet sprake is van een kwaadaardige aandoening. En tot dat moment zit je met een aantal angstige vragen.. Probeer die bange gedachten maar een beetje naar de achtergrond te dringen..totdat je de uitslag verneemt..en maak je, zoals ik al zei, op voorhand maar niet teveel zorgen. Ik hoop van harte dat het je allemaal erg meevalt en ik hoor graag die uitslag t.z.t. van je..want ik weet hoe spannend het allemaal kan zijn.. Dit..omdat mijn echtgenote éénmaal een onschuldig knobbeltje heeft gehad..en jaren nadien een behoorlijk kwaadaardige knobbel. Weet echter dat mijn echtgenote voor de volle honderd procent genezen verklaard is..van een zeer agressieve vorm van kanker. Mocht je met vragen zitten en iets naders van mij willen vernemen..mail mij dan gerust maar met een persoonlijk berichtje Veel sterkte, hoor.. Ton

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100