Wat zijn goede manieren om luiheid en/of uitstellen tegen te gaan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Zelfdiscipline.

Spaanse peper in je reet is een ouderwets doeltreffend middel!

Ondersteunen, achter de broek zitten, continue controleren, en helpen. Vergt veel energie, weet niet of dit het waard is bij dit persoon.

Sluit je zelf op met niets anders dan je doel. Afleiding is dodelijk, zorg dat je erbij uit de buurt blijft. Als je je op een gegeven moment gaat vervelen, dan is het punt aangekomen dat je er toch maar aan gaat beginnen. Meestal dan.

Je er overheen zetten, dit moet nu eerst gebeuren. Want van uitstel komt afstel. En anders je een doel stellen, je legt een briefje klaar wat je moet doen. Je neemt even tijd om koffie te drinken daarna ga je het briefje afwerken. Je krijgt een taak/opdracht van jezelf. En daarna heb je een fijn gevoel dat dit klaar is.

Een goede manier om uitstellen tegen te gaan... Stoppen met GV... "Nu moet ik echt huiswerk gaan maken" "Nou vooruit nog heel even op GV" "Ow weer een nieuwe vraag" "Nu echt gaan beginnen" "Ow een reactie even kijken" Zo gaat het dus een beetje..

Door de zure appel heen bijten en toch maar beginnen. Denken :"Het moet toch gebeuren, dus laat ik maar alvast een begin maken en zien hoever ik kom". Als je n.l. begonnen bent, dan wil je het meestal afmaken,dan heb je het maar gehad.

Te beseffen, dat je maar éen keer hoef te doen, bijv. je hoeft maar een keer je huiswerk voor morgen te maken, je tanden te poetsen in de ochtend, de afwas op het aanrecht etc.. even doen en klaar.

Iets hebben wat je motiveerd en graag je bed voor uit komt

Ha, die Chmvosse; Waarom zou je? Luiheid is de kunst verstaan uit te rusten vóór je moe wordt.

Bewustzijn is de sleutel... Uitstellen en luizijn is onbewustme... Uit het niet weten wat de consequenties zijn kun je uitstellen, kun je lui zijn... Niemand die lui is, is te lui om te eten, snap je wat ik zeg, want daar zit wel bewustzijn om te eten... Maar de rest van dingen die een persoon moet doen niet... Dus bewustzijn doet het veranderen...

Ga eerst eens na of jouw luiheid niet voortkomt uit een medisch probleem. Als er geen reden is om dit aan te nemen, geef jezelf dan een hele harde schop onder je kont en begin aan wat je moet doen. Je zult zien dat het enorm meevalt. Hoe langer je tegen een klus opziet, hoe hoger de "berg" wordt. Ik spreek uit ervaring.

Gewoon gaan doen. Hoe langer je ertegen aan kijkt, hoe moeilijker het wordt. Als je het doet, valt het best wel mee. En als je het gedaan hebt voel je je goed, wat je motiveert om het de volgende keer niet uit te stellen.

Een planning maken en je gediciplineerd op stellen vertrouw in jezelf!

Eerst maar es heel veel koffie drinken ;-)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100