Hoe houd je je zenuwen onder bedwang?

Ik wordt altijd heel snel zenuwachtig en dan ga ik trillen en wordt ik helemaal gek. Ook als ik iets leuks ga mee maken en ik heb er heel veel zin in wordt ik snel zenuwachtig. Nu ga ik binnenkort me idool ontmoeten, doet er niet zoveel toe wie, maar dan ga ik trillen en dan schaam ik me nogal! En er is natuurlijk geen reden voor om zenuwachtig te zijn als je je idool gaat ontmoeten, want dat is alleen maar leuk, maarja .. iemand tips?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Er zijn nogal wat eenvoudige middeltjes om jezelf in relax-toestand te brengen. Ik ga ze uiteraard niet allemaal opsommen. Oefening om het trillen onder controle te krijgen: Let eens goed op hoe je doorgaans ademt. Het zou me niet verbazen dat jij oppervlakkig ademhaalt. Doe meermaals per dag de moeite om langzaam en diep in te ademen en ook langzaam en lang weer uit te ademen. Je zal merken dat jouw aandacht naar het ademhalen zelf gaat en dat alleen is al een factor die jouw gedachten afleiden van het trillen. Door deze diepe ademhaling krijgen jouw spieren-, zenuw- en andere lichaamscellen meer zuurstof en ook meer flexibiliteit. Je zal ook merken dat je hierdoor gaat Glimlachen en dat op zich is ook een goeie zaak omdat je dan het soort hormonen activeert die jou rustiger en zelfzekerder stemmen. Deze oefening helpt dus tegelijk ook op vlak van jouw zenuwachtigheid. Extra Oefening om jouw zenuwachtigheid onder controle te krijgen: Glimlach heel Bewust en hou jouw adem minimum een halve minuut in. Of tenminste extra lang, als een halve minuut aanvankelijk te lang blijkt te zijn. Tijdens de ademstop vertraag jij de energie-toevoer naar de hersendelen en lichaamscellen die verantwoordelijk zijn voor jouw zenuwachtigheid en de Glimlach zorgt tegelijkertijd voor het soort hormonen die jouw zelfzekerheid aanwakkeren. Het zijn hele eenvoudige truukjes doch ook idolen maken hier backstage én On Stage gebruik van want... ook zij hebben, veel vaker dan jij kan vermoeden, last van de verschijnselen die jij hier beschrijft. Blijf aan Jouw tempo dus Bewust situaties opzoeken die jou 'dwingen' om Jouw Comfortzone te vergroten. Je zal merken dat het elke keer makkelijker lukt om enerzijds opgewonden van enthousiasme te kunnen zijn en anderzijds toch heel relax en zelfzeker te blijven in eender welke situatie, in eender welk gezelschap. Ik wens het jou alvast toe en Geniet nu maar van het vooruitzicht om Jouw idool te ontmoeten! Succes ermee!

Door je warm te maken

Bronnen:
lino,dhellinio

De enige echte oplossing is nog meer dingen doen waar je ontzettend zenuwachtig van word. Als je dagelijks met die dingen te maken krijgt zul je uiteindelijk niet meer zenuwachtig zijn. Je bent meer gewend om met dat soort situaties om te gaan. En het zal denk ik echt helpen.

Het is iet abnormaal om van 'de leuke dingen' ook zenuwachtig te worden. Ik neem je vraag erg serieus en ervaar nog zenuwaanvallen bij grote maar vooral kleine gebeurtenissen. Maar goed; ik wil alleen maar aangeven dat ik het een beetje herken. Meid, ik zou zeggen: laat het over je heenkomen. Laat het gebeuren. Ga hier aub niet de leuke dingen uit je leven verbannen. Mits je dit vol kan houden natuurlijk. Nu komt het cliché antwoord. Doch waar. Zoek (therapeutische) hulp. Maar dit duurt in de regel best lang. Wachtlijst+therapie. Probeer intussen de leuke dinen niet te vermijn. Ik hoop dat je de dag van je leven hebt met je idool. Have fun!

wat ontspannende thee drinken. evt een valeriaan druppeltje en goed blijven ademen. ook zorgen dat je mond niet droog is door bv een dropje oid .een paar keer flink door je neus inademen en door je mond weer uit! fijne dag met je idool !!

Vervelend, maar herkenbaar. Al moet ik zeggen dat het in de loop der jaren vanzelf minder gaat worden. Maar nog wat tips: concentreer je op je ademhaling (rustig inademen door je neus en uitademen door je mond). En verder helpt het eten van een banaan vlak van te voren ook rustgevend. Succes en vetl plezier bij je idool.

Neem een paar druppeltjes Bach bloesem, gebruiken jongeren ook wel eens met examens. Dit ontspant, maar beinvloed verder niks. Verkrijgbaar bij Kruidvat.

Sporten Een wandeling maken Een ontspanning oefening Ademhalingsoefening Zo zijn er bij Drogist een aantal zenuw remmende en ontspannende middelen verkrijgbaar Blijf positief, Bedenk wat het ergste is wat er kan gebeuren Drink genoeg water Pieker niet slaap voldoende Geen bloeddruk verhogende middelen Afleiding Douche of bad Frisse lucht Focus je op je kunnen Verwen jezelf Dit kwam ik tegen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100