Waar komt de BMI (Body Mass Index) vandaan? Zie toelichting.

Of misschien kan ik beter vragen: wie heeft dat bedacht?

Er was laatst een vraag over overgewicht. Bij mijn antwoord plaatste ik een link naar http://www.bmiberekenen.info/. Volgens die site heb ik overgewicht. Ik ben 1.58 en weeg 64 kg. Ik voel me helemaal niet te dik of te zwaar, schommel al jaren tussen de 62 en 65 kg.

Mijn ideale gewicht zou 53,67 kg zijn. Ik zou dus 10 kg (!!!) af moeten vallen! Dat ziet er niet uit hoor.. dan zou ik in de broeken van mijn zoon passen! Wie verzint nou zoiets???

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De BMI wordt ook wel de queteletindex genoemd naar de Gentse uitvinder ervan, Adolphe Quételet (1796-1874). Het geeft een indicatie van de verhouding tussen lengte en gewicht maar voor een juiste beoordeling of iemand al dan niet een gezond gewicht heeft moet je meerdere factoren meewegen. Mensen met een grote spiermassa mogen veel zwaarder wegen om binnen de criteria van een gezond gewicht te vallen, bijvoorbeeld. Buikomvang, liefst in combinatie met de taillewijdte, is daarom een betrouwbaardere maatstaf maar ook worden diverse methodes wel gecombineerd. Zoals je aangeeft mag je best ook je nuchtere boerenverstand gebruiken, terwijl een paar kilo overgewicht helemaal geen probleem is als je gezond leeft met voldoende beweging.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/queteletindex

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100