Hoeveel hou je van jezelf?

Of wil je iemand anders zijn? Of jezelf veranderen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je houd van jezelf meer dan van iemand anders... Hoe kun je iemand anders willen zijn, terwijl jij de enige bent die er is... Is een tikje ignorance... En ignorance betekent dat je iets weglaat uit je ervaring, namelijk de waarheid... En hoe kun je jezelf veranderen? Die jij werkelijk bent is toch veel elementairder dan jij die je denkt te zijn... Het is net alsof de schaduw probeert het lichaam te ontlopen... Hoe dom kun je zijn als je dat probeert te doen... ok, CHX?

Niet dat ik nou zoveel van mezelf hou; ik zit er aan vast, het is een pakt wat ik met mezelf heb gesloten; ik blijf zo.

Ik hou van mij. Ik zou wel 'n ander lijf willen en dan niet omdat ik lelijk ben (vind ik dan) maar omdat mijn lijf niet doet wat ik wil. Ik zou, en probeer dan ook, wel bepaalde karakter-trekjes willen aanpassen.

Ha, die Chx; Ik ben mijn allerbeste vriend. Dat moet ook wel, anders hield ik het niet met mezelf uit. Dat betekent niet dat ik alles van mezelf even goed en mooi vind, maar ik accepteer mezelf wel zoals ik ben. Iemand moet dat doen, niet?

Als je niet van jezelf houdt, kun je ook niet van anderen houden! En ik hou veel van anderen....

Je moet van je zelf kunnen houden, omdat je zelf bent.!! Als je iemand anders wilt zijn, of je zelf veranderen. Dan is iemand gebrouilleerd met zich zelf. (Dus iemand die in onmin levend is met zich zelf.) Dus wat mij betreft GEWOON je zelf zijn.!!! En niet iemand ander willen worden. . . Toegevoegd na 1 minuut: (anders)

Ja eerst wel maar dan kom je er toch achter dat je met jezelf nog een hele tijd moet en dan kun je maar beter je eigen beste maatje zijn..

Elke dag als ik op de weegschaal sta, denk ik: wéér meer Loes, om van te houden :-)

Ik hou van mezelf omdat ik redelijk tevreden ben met mezelf. In de jaren dat ik meer om andere gaf dan om mijzelf heb ik mezelf tekort gedaan en hebben andere er misbruik van gemaakt.

Ja en dat wordt steeds meer. Als je niet van jezelf houdt kan je maar beter je best doen om wel van jezelf te houden (zoals je nu bent), want je zit er aan vast. Geluk komt uit jezelf, niet uit je omgeving. Het is alleen te vinden binnen jezelf.

Heel veel...

Van mezelf houden moet ik wel.. zou anders moeilijk leven zijn met mijzelf..Maar iemand anders willen zijn..tsja dat zou wel mooi zijn... bijv. meer zoals mijn beste vriendin..die daadkrachtig haar grenzen kan aangeven . of zoals mijn broer die veel meer op verstand doet dan op gevoel en daar goed mee weg komt.. Maar zouden die niet zoals ik nu ook hetzelfde antwoorden op een dergelijke vraag? Zij zullen toch ook wel eens iemand anders willen zijn? Misschien heb ik wel eigenschappen die zij juist graag zouden hebben... Is er iemand die echt helemaal tevreden is met zichzelf?? Mezelf veranderen ? Dat gaat vanzelf denk ik.. je leert van wat je meemaakt en verandert daardoor ook.. de basis mag dan wel hetzelfde blijven, de rest evalueert.. je hele leven lang...

Van jezelf houden betekent niet per definitie dat je niet kan openstaan voor verandering. Ik heb geleerd van mezelf te houden, maar dat is niet altijd zo geweest. Ik zie ook de mindere kanten van mezelf, die accepteer ik, maar blijf ik proberen te verbeteren. En dan bedoel ik de minpunten die ik zelf als minpunten zie, niet wat een ander vindt. Want je kunt alleen datgene aan jezelf veranderen wat jezelf ook wilt veranderen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100