Ik heb soms last van vaginale jeuk, als ik dan maandverband in doe is het weg, wat kan ik hier aan doen?

Ik ben nog niet ongesteld.

Weet jij het antwoord?

/2500

Misschien ben je intolerant voor de stof van je ondergoed of zit het te strak. Dit kan gaan irriteren en dat kan dan weer die jeuk veroorzaken. Maandverband is zacht en gaat (als het goed is) niet tussen je schaamlippen zitten. Een string bijvoorbeeld kan dit wel doen als je veel beweegt. Kijk ook even goed of het rood is op de plaatsen waar het jeukt. En als je het niet vertrouwt of er erg veel last van hebt altijd even langs de huisarts. Het kan namelijk ook een schimmel zijn.

Heb je al haargroei in je schaamstreek? Misschien komt de jeuk van de haartjes die beginnen te groeien. Verder is het belangrijk om dagelijks ondergoed te verschonen, en regelmatig te wassen. Dit wassen moet je nooit met zeep doen, gewoon water is voldoende. Probeer tijdens het wassen ook zo min mogelijk agressieve methoden te gebruiken. Spoel de boel uit met behulp van de douchekop en ga niet schrobben met sponzen of washandjes. Hiermee irriteer je de huid. Verder is het mogelijk dat je een beetje een reactie hebt op wasmiddel. Je zou kunnen proberen om je ondergoed een tijdje te wassen met hypoallergeen wasmiddel. Als het dan beter gaat, is het goed mogelijk dat het hierdoor kwam.

waarschijnlijk heb je dat van het plastic wat er aan het verband zit. als je hele goedkope neemt zit er alleen papier in verwerkt en geen plastic. maar je hebt wel meer kans op doorlekken. probeer maar eens!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100