Als de kans op overlijden afneemt tot 40%. Neemt de kans op onsterfelijkheid dan toe tot 60%?

Als net stopper (1 week) heb ik even wat rond gekeken op de site van Stivoro. Hier staat letterlijk dat bij iemand die stopt met roken 'binnen 1 jaar de kans op overlijden afneemt tot 40%.' Maar neemt de kans op onsterfelijkheid dan toe tot 60%?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het concrete antwoord op je vraag is toch echt "ja". Het jammere is alleen dat die tekst waarschijnlijk gewoon slecht geformuleerd is. Maareh: HUP! Goed bezig! (-: En onsterfelijkheid is vast niet theoretisch onmogelijk, dus wie weet (zie bron)

Bronnen:
http://www.ted.com/talks/lang/eng/aubrey_d...

Nee, want aangezien onsterfelijkheid niet bestaat, kan de kans er op ook niet toe- of afnemen.

Nee, de tekst klopt niet. De kans op vervroegd overlijden zal misschien met 40% dalen, maar de kans dat iemand overlijd is 100%.

Hahaha, dat zou wat zijn! De kans van vroeger overlijden dan gemiddeld zullen ze wel bedoelen, maar is inderdaad vreemd omschreven! Trouwens mijn complimenten dat je het al een week vol houdt! Ga zo door!

Ik denk dat over dit onderwerp de (wetenschappelijke) meningen nogal verdeeld zijn, daardoor lijkt het me dat de 40% sowieso niet correct kan zijn en in werkelijkheid behoorlijk natte vingerwerk is. Op andere websites heb ik gelezen dat (cijfers heb ik helaas niet bij de hand) je als je stopt met roken (afhankelijk van omstandigheden waaronder je stopt en hoe lang en hoeveel je gerookt hebt en zo) vrijwel geen last meer hebt van de gevolgen. Let wel dit is dus sterk afhankelijk van hoeveelheden en tijdsduur en zo, maar die andere websites suggereren dus dat je soms vrijwel geen gevolgen zult ervaren (gemiddeld genomen) als je tijdig stopt. Als dat zo is lijkt me de 40% daarom dus uit de lucht gegrepen. Wel goed gevonden met 60% onsterfelijkheid, maar ik denk dat dat uiteindelijk tegenvalt.

Jazeker. De onsterfelijkheid *IN HET KOMENDE JAAR* stijgt naar 60% :) Daarna kun je weer gewoon doodgaan:) en behoor je dus tot de andere 40% De kans dat je eeuwig tot de onsterfelijken zal behoren is nihil.

Ha, die Starbless; Dat zou best wel eens kunnen, want onsterfelijkheid is aan een grote opmars bezig. Op dit moment leven er zo'n 7 miljard mensen op aarde die nog nooit zijn gestorven. Dat is een absoluut record en hun aantal is snel groeiende.

Natuurlijk neemt de onsterfelijkheid niet toe, zelf niet met het geringste percentage. De dood is de enige zekerheid in ons leven.

De kans op onsterfelijkheid is en blijft 0,0000%! Stivoro bedoelt iets anders,maar dat neemt niet weg,dat het een leuke vraag is en dat een plusje waard is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100