Mijn man wordt binnenkort 65 en heeft al een brief van de gemeente om een stadspas te krijgen. Wat moet ie doen voor korting bij de bib en de OV ook?

Zijn er ook andere diensten waar hij 65+ korting kan krijgen? Moet je regelingen treffen met elke dienst?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je krijgt vaak korting op entree e.d. Veel 65-plussers laten aan de kassa hun legitimatie zien om hun echte pensioen leeftijd te bewijzen om zo in aanmerking te komen voor een speciale 65-plus korting. Hier staan nog een heleboel tips: http://www.plusonline.nl/geldenrecht/artikelen/artikel/146/seniorenkorting Toegevoegd na 4 minuten: 1. Hotels en Landal Green Parks De 65 plusser kan soms kortingen krijgen van 10 of 25 procent, afhankelijk van het seizoen en het arrangement. Het Franse Mercure berekent voor een 55 plusser maar 1 persoon per tweepersoonskamer, waarbij ook nog eens het ontbijt van de tweede persoon gratis is. Bij de Spaanse Paradores is sprake van kortingen van 30% op de prijs van een kamer met ontbijt. 2. Bioscopen In de middag zijn senioren kaarten met korting te krijgen. 3. Theaters. Veel theaters bieden ouderen kortingen. 4. Sport Er zijn speciale sportprogramma’s voor senioren, tegen lagere prijzen. 5. Sport Reizen Vooral vliegtuig maatschappijen zijn bereid een stuk van de prijzen af te doen Voor de bibliotheek: Omdat bibliotheken verschillende tarieven hanteren kunt u het beste direct contact opnemen met uw eigen bibliotheek.

Bronnen:
http://financieel.infonu.nl/geld/8716-seni...

Als je bij de OV een persoonlijke pas hebt/ aanvraagt, krijg je als je 65 jaar bent automatisch een lager tarief voor het vervoer. Verdere kortingsmogelijkheden kan je waarschijnlijk via je PC vinden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100