ik ben rechtshandig met schrijven hoe leer ik linkshandig schrijven?

alvast bedankt

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Oefenen. Heel veel oefenen. Ik ben zelf linkshandig, maar heb geleerd met rechts te schrijven. Je kan bijvoorbeeld beginnen door altijd proberen met links te schrijven. Thuis op een blaadje de letters te oefenen met je linkerhand. Het zal wel lastig worden. Maar als je ergens echt in gelooft, dan lukt het. :) Ik schrijf nu eigenlijk vaker met rechts dan met links. Want ik schrijf nu vlotter met rechts, doordat ik daarna niet meer zo vaak met links schreef. Als je wilt aanhouden dat je met beide handen kunt schrijven, moet je na het geleerd hebben van met je linkerhand te schrijven, niet vergeten om ook nog met rechts te schrijven.

De enige manier is gewoon ermee beginnen. In het begin zal je handschrift waarschijnlijk onleesbaar zijn, maar langzamerhand zal het steeds beter gaan.

het is uit onderzoek gebleken dat je schrijven aanleert met je voorkeurshand. maar als je opeens ALLEEN met je andere hand schrijft lukt het redelijk goed(na verloop van tijd) maar het zal niet zo goed gaan als met je voorkeurshand

start maar eens om met beide handen gelijk tijdig te schrijven (op een schoolbord bv) rechts schrijf je van links naar rechts en links schrijf je van rechts naar links. (van binnen naar buiten schrijven dus) zo leer je de pengreep en bewegingen alvast in je linkerhand. start met krullen en lussen om later over te gaan naar letters. en daarna veel oefenen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100