Wat moet je met iemand die automutileert, maar die er verder geen problemen mee heeft?

Bijv. veel mensen doen het door onderliggende problemen. Bijv. zelfhaat, of aandacht trekken, of moeite met uiten van emoties, enzovoorts. Maar deze persoon doet het af en toe omdat ze het fijn en mooi vindt, maar verder geen reden. Ze ziet het ook niet als probleem, ze verzorgt wonden gewoon goed en loopt er niet mee te showen ofzo. Ze is ook niet iemand die moeite heeft met emoties uiten ofzo.
Het enige wat ze vervelend vindt is dat als iemand (bijv. een arts) het ziet, meteen denkt dat ze het door doordat ze psychische problemen heeft ofzo.

Tja, dan vraag ik me af: is dat dan ook niet zo?

Maarja, als ze het 'gewoon' doet omdat ze het fijn vindt, en mooi...dan is toch ook eigenlijk net zo 'normaal' als een tattoo nemen of mensen die aan sm doen? Of geloven die zichzelf kastijden misschien?
Ze houdt er (bijna) geen littekens aan over.

Ik weet niet zo goed hoe ik er mee om moet gaan, en wat ik ervan moet denken.

Weet jij het antwoord?

/2500

Goede vraag! Ik ben van mening dat het feit dat je dat lekker vind, ook een psychische oorzaak heeft. Het doet erg pijn, en pijn is niet lekker, pijn is een reatie van het lichaam op gevaar, en daar moet je naar luisteren! Verder denk ik dat als zij er geen probleem van maakt, jij dat al helemaal niet moet doen, leven en laten leven, hoe opmerkelijk dat ook is.

Je moet er niets mee als ze er zelf aan toe is kan ze hulp zoeken er is altijd een reden waarom iemand dat doet, het voelen van pijn oid ze snijdt ws niet diep anders waren er wel littekens

Ik snap dat je er niet goed mee kan omgaan.Automutileren is vaak een dwang.En besef dat jij juist niet die gene bent die haar moet laten stoppen.Je kunt haar wel steunen en misschien afleiden door leuke dingen met haar te doen.Sterkte

Mensen die automutileren hebben daar zelf vaak geen moeite mee; het is voor hen juist een "perfecte" manier om om te gaan met spanningen van welke oorzaak dan ook, het werkt als ontlading. Jij kan die persoon niet helpen, als ze wil moet ze zelf andere manieren vinden om om te gaan met die onderliggende spanningen en het automutileren afleren; dat is een intensieve behandeling. Aangezien veel mensen bang zijn voor al de ellende die daarbij naar boven komt beginnen ze er niet eens aan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100