Krijg je minder boete als je een reden hebt om wild te plassen? Bijvoorbeeld door een blaasontsteking.

Kunnen ze dat dan ook nachecken of dat zo is?

Weet jij het antwoord?

/2500

Je kunt je proberen te beroepen op rechtvaardigingsgrond overmacht. Je kon door je eventuele blaasontsteking je plas niet inhouden. Wanneer de rechter hiervan is overtuigd, kan je geheel vrijgesproken worden! Toegevoegd na 55 seconden: Dus wanneer er een reden, zoals overmacht is, kun je minder of geen boete krijgen.

Als jij met een doktersverklaring komt heb je inderdaad een goede reden, en een beetje officier zal hier geen probleem van maken........ Tegenwoordig is wildplassen in bepaalde gemeentes, buiten de bebouwde kom weer toegestaan. Ikzelf heb een tijdje terug een ongeluk gehad met een vriendin van me, toen de politie kwam moest zij heel nodig plassen. Toen ze dit vertelde zei de agent letterlijk " we zijn hier buiten de bebouwde kom, dus ga je gang, ik zou voor de veiligheid wel even achter de vangrail plaatsnemen als ik jou was......."

Om nog even antwoord te geven op je laatste vraag: Kunnen ze dit ook controleren? Ja dat kunnen ze. Dan nemen ze een beetje urine af en met een indicator papiertje zien ze of je een blaasontsteking hebt.

Het lijkt me niet want buiten plassen blijft ilegaal of je er een reden voor hebt of niet

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100