Hoe werken diarree-remmers?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Hangt een beetje af van de werkzame stof; Loperamide, in bijvoorbeeld Diacure en Imodium, vertraagt de bewegingen van de darmen, waardoor deze de gelegenheid krijgen meer vocht te onttrekken aan de ontlasting. Handig en snel, maar zorgt er wel voor dat de vervuilingen die je lichaam buiten de deur wou houden, gewoon binnenblijven. Smecta bevat aluminium- en magnesiumsilicaten die de slijmlaag van de darm versterken en beschermen tegen onder andere sterke zuren, daarnaast absorbeert het virussen en bacterien. Norit bevat actieve kool. In miniscule kanaaltjes worden chemische en biologische vervuilingen als het ware opgezogen en op een normaal tempo uit het lichaam verwijderd. Deze stof wordt ook gebruikt in lucht- en vloeistoffilters in de industrie, gasmaskers, en zelfs sommige apen kennen het; http://www.youtube.com/watch?v=qFzVdfozISo

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Actieve_kool
http://nl.wikipedia.org/wiki/Loperamide
http://www.smecta.md/index.php?domen_id=67...

Die nemen vocht op... Binden het vocht dus...

Het werkzame bestanddeel van dit geneesmiddel remt de activiteit van de spiertjes in de darmwand.

Dit middel (vaak Loperamide) remt de bewegingen van de darmen en zorgt voor samentrekking van de anus. De darminhoud blijft daardoor langer in de darmen en wordt compacter. Bovendien worden vocht en zouten beter opgenomen. Zie verder in de bron:

bij mij uitstekend......;-)

Ha, die Dounja; Op dezelfde wijze als bij hun oorspronkelijke toepassing als afsluiter op een wijnfles. Alleen het gebruik is andersom.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100