waarom jodium als je je arm hebt gebroken?

ik heb gisteren mijn arm gebroken en moest geopereerd worden en is nu mijn hele arm roze, mijn vraag is dus:
wat voor nut heeft dit??

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Jodium ontsmet, dat betekent dat de bacteriën gedood worden die op je huid zitten. Dit om te voorkomen dat er bacteriën in je lijf komen als men gaat opereren.

Dit is om de huid te ontsmetten voor een operatie.

Dat is om het te ontsmetten, zou je dat niet doen is er kans op ontstekingen.

Om de eventuele bacterien te doden die op je arm kunnen zitten, zodat ze niet in je arm komen tijdens de operatie. Sterkte trouwens !

Op je huid leven bacteriën die totaal geen kwaad kunnen, zolang ze op je huid zitten. In je bloed is echter een heel ander verhaal; daar kun je er doodziek van worden of zelfs dood aan gaan. Alles op alles dus om te zorgen dat die bacterieen uit de wond blijven, en ontsmetten die boel. Zolang je huid dicht is en je bot alleen gebroken, zou het inderdaad geen nut hebben. Maar je zegt het zelf al : hij is geopereerd. En opereren is snijden is de huid openen, en dat moet echt wel eerst ven goed schoongemaakt worden. In Nederland wordt daarvoor tegenwoordig inderdaad een felroze kleurstof toegevoegd aan het ontsmettingsmiddel ; handig, want dan kun je goed zien of je niet per ongeluk een klein plekje hebt overgeslagen.

Het is van groot belang dat de huid grondig wordt schoongemaakt en ontsmet. Het is namelijk aangetoond dat de kiemen die op onze huid leven een belangrijke oorzaak zijn van postoperatieve infecties. Daarom dient ook het operatiegebied goed afgescheiden en beschermd te worden. Door het gebruik van afdekmateriaal dient voorkomen te worden dat micro-organismen en huiddeeltjes met ziektekiemen van de patiënt in de operatiewond terechtkomen.

Bronnen:
http://nl.hartmann.info/112663.php

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100